Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στις επαφές του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με ξένους επενδυτές στο Λονδίνο, στις συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για τη δημοσιονομική πολιτική, αλλά και στα δημόσια έργα που θα δημοπρατηθούν φέτος αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στις επαφές του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με ξένους επενδυτές στο Λονδίνο, στις συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για τη δημοσιονομική πολιτική, αλλά και στα δημόσια έργα που θα δημοπρατηθούν φέτος αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Οικονομία: Το μεγάλο ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών προς την ελληνική οικονομία διαπίστωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης στις επαφές που είχε στο Λονδίνο με ξένους θεσμικούς επενδυτές τονίζει το Κέρδος.

Αποκρατικοποιήσεις και μετοχοποιήσεις, οι οποίες θα γίνουν αιφνιδιαστικά κατά τα πρότυπα της τελευταίας συνδυασμένης προσφοράς μετοχών της Εθνικής, ανακοίνωσε χθες στους εκπροσώπους των μεγαλύτερων τραπεζών ο υπουργός Οικονομίας, σημειώνει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως παράλληλα ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε υποσχέσεις για υπερκέρδη στους ξένους επενδυτές από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Ταμιευτήριο και Αεροδρόμιο αφού λυθούν Ασφαλιστικό και εργασιακά θέματα.

Αισιόδοξα είναι σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο τα μηνύματα από το roadshow του Λονδίνου.

Γκαργκάνας: Εμμονή στην πολυετή εφαρμογή μιας αυστηρής πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε να αποφύγει η χώρα το ενδεχόμενο απώλειας της διεθνούς αξιοπιστίας της, συνέστησε χθες από του βήματος της Βουλής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, αναφέρει το Κέρδος.

Τη φωτεινή Αθήνα υπέδειξε ως παράδειγμα σπατάλης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την έκθεση επί της νομισματικής πολιτικής επέμεινε στην ανάγκη για πολυετή, αλλά και πιο αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική, σημειώνει Το Βήμα.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται σε πρόωρη συνταξιοδότηση, αλλά να εξαντλούν το βίο εργασίας τους, δήλωσε ο κ. Γκαργκάνας εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του στα εκτεταμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που σχεδιάζουν κρατικοί οργανισμοί, επισημαίνει η Καθημερινή.

Δημόσια Έργα: Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου παραγωγής δημοσίων έργων με τα τρία σημαντικά νομοθετήματα που αφορούν στην καθιέρωση του μειοδοτικού συστήματος ανάθεσης έργων και κατάργηση του μαθηματικού τύπου, στο νόμο για τις μελέτες των έργων και στην εφαρμογή των νέων ενιαίων τιμολογίων για όλα τα δημόσια έργα που δημοπρατούνται είναι από τα βασικότερα έργα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ τον πρώτο χρόνο που πέρασε τονίζει η Ναυτεμπορική.

Έσοδα ΦΠΑ: Βραδυφλεγής βόμβα αποτελεί η δραματική μείωση των εσόδων αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το αρνητικό ρεκόρ Φεβρουαρίου στις εισπράξεις θέτει σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Εξάλλου, η Εξπρές σημειώνει πως η μεγάλη υποχώρηση των εισπράξεων από το ΦΠΑ αντανακλά την περιορισμένη ρευστότητα στην αγορά και οδηγεί σε εντατικούς ελέγχους για την ενίσχυσή τους, κατά τους προσεχείς μήνες.

ΔΕΗ: Τους διακριτούς ρόλους του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου ξεκαθάρισε χθες ο κ. Δ. Μανιατάκης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που ενέκρινε την τοποθέτησή του στο τιμόνι της επιχείρησης τονίζει Το Βήμα.

Τράπεζα Αττικής: Τέλη Μαρτίου εκτιμά η εφημερίδα Χρηματιστήριο πως θα ανακοινωθούν τα σχέδια για την Τράπεζα Αττικής, ενώ συμπληρώνει πως πιθανότερο σενάριο είναι η απόκτηση του 38% από το ΤΣΑΥ.

Omega Bank: Εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Omega Bank, η οποία προχωρά σε τιτλοποίηση ύψους 300 εκατ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Tim Hellas: Σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones, η αμερικανική Texas Pacific Group και η Apax Partners καταθέτουν προσφορά για την απόκτηση της ελληνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Tim Hellas, σημειώνει το Κέρδος.

Top Tankers: Με τρία νέα πλοία ενίσχυσε τον στόλο της η Top Tankers του Ευ. Πιστιόλη, αναφέρει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v