Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ:Το βλέμμα σε αποκρατικοποιήσεις-μετοχοποιήσεις

Στις εξελίξεις από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και των μετοχοποιήσεων και κυρίως όσον αφορά στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών.

ΑΧΕ:Το βλέμμα σε αποκρατικοποιήσεις-μετοχοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στις εξελίξεις γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις και κυρίως όσον αφορά στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ εκτιμά η Marfin Analysis πως θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως η αγορά χρειάζεται ”φρέσκα” νέα, ενώ συμπληρώνει πως ειδήσεις όσον αφορά στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και στις ιδιωτικοποιήσεις θα αποτελέσουν καταλύτη για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Στα σχόλια του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και στην αποδοχή των ξένων επενδυτών όσον αφορά στα προγράμματα μετοχοποιήσεων και αποκρατικοποιήσεων, κυρίως σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, εκτιμά η Proton Securities πως θα εστιαστεί το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Τη διατήρηση του επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος προβλέπει η Εγνατία Finance, όχι, όμως, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι τάσεις συσσώρευσης στην αγορά αναμένεται να διατηρηθούν μεσοπρόθεσμα.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ο FTSE-20 έκλεισε 0,59% υψηλότερα, οδηγούµενος από τους ΟΠΑΠ (+4,16%), Alpha Bank (+1,87%) και Εθνική Τράπεζα, ενώ οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν, με τον FTSE-40 να καταγράφει απώλειες 0,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v