Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή κλίματος, ”τούρμπο” ο ΟΠΑΠ

Η εμφάνιση αγοραστών στην Alpha και οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις ”ισχυρών” παικτών στη μετοχή του ΟΠΑΠ οδηγούν και πάλι σε θετικό έδαφος τον FTSE-20 και υψηλότερα τον Γενικό Δείκτη. Βελτιώνεται και η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η πλήρης αναστροφή της τάσης στη μετοχή του ΟΠΑΠ από τα χαμηλά των 22,56 ευρώ στα υψηλά των 23,86 ευρώ φέρνει τα ”πάνω - κάτω” τόσο για τον FTSE-20 (0,52%) όσο και για τον Γενικό Δείκτη (0,48%).

Στη μετοχή του Οργανισμού παρατηρείται από την αρχή της εβδομάδας αυξημένο, κυρίως βραχυπρόθεσμο, ενδιαφέρον τόσο στην υποκείμενη όσο και στην αγορά παραγώγων, όπου έχει ενισχυθεί κατακόρυφα η ζήτηση για συμβόλαια και ο δανεισμός τίτλων.

Μέχρι στιγμής η καταγραφή ακραίων διακυμάνσεων στη μετοχή του Οργανισμού δικαιώνει όσους ”ισχυρούς” παίκτες τοποθετούνται αυτή την περίοδο στον τίτλο. Ενδεικτική της προσέγγισης των αναλυτών είναι και η τελευταία έκθεση της ABN, η οποία θέτει την τιμή-στόχο στα 31 ευρώ.

Παράλληλα, στη μετοχή της Alpha Bank η εμφάνιση αγοραστών από τα 28,04 ευρώ την οδηγούν υψηλότερα προς τα 28,36 ευρώ, ενώ σταδιακά αγοραστές εμφανίζονται υψηλότερα στις Cosmote, Πειραιώς, Εθνική και Motor Oil.

Η σχέση ανοδικών / πτωτικών μετοχών έχει ισοσκελιστεί από το αρχικό 1 προς 1,5 στο 1 προς 1, καθώς την τελευταία μισή ώρα έχει βελτιωθεί συγκριτικά η απόδοση του Mid 40, κυρίως όμως του Small Cap 80.

Για τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να σημειωθεί πως από την αρχικά χαμηλότερη τιμή των 507,12 μονάδων οι απώλειες περιορίστηκαν στη συνέχεια προς τις 510,17 μονάδες, ενώ για τον Mid 40 από τις 2.613,71 μονάδες στις 2.637,43 μονάδες.

Η βελτίωση του κλίματος σε τμήμα της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης οδηγεί σε ενίσχυση της συναλλακτικότητας (σε τεμάχια) μετοχών με χαμηλή απόλυτη χρηματιστηριακή τιμή.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως πέραν εκείνων των τίτλων που είχαν πιεστεί σημαντικά τελευταία (Λεβεντάκης, Fanco, ΕΕΓΑ, Κλωνατέξ), συμπεριλαμβάνονται και οι Αγροτική Τράπεζα, Χατζηιωάννου, Intralot, Hyatt, Εθνική Ακινήτων, Αστήρ Παλάς, ΔΟΛ, Τεγόπουλος, Σαράντης, Creta Farm, S&B και άλλοι 38 τίτλοι με ποσοστό θετικής μεταβολής μεγαλύτερο του 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v