Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στο Σύμφωνο Σταθερότητας, στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο σημερινό roadshow για την ελληνική οικονομία που θα πραγματοποιήσει σήμερα υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, αλλά και στη μείωση της συμμετοχής του Λ. Μπόμπολα στην Ελληνική Τεχνοδομική αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στο Σύμφωνο Σταθερότητας, στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο σημερινό roadshow για την ελληνική οικονομία που θα πραγματοποιήσει σήμερα υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, αλλά και στη μείωση της συμμετοχής του Λ. Μπόμπολα στην Ελληνική Τεχνοδομική αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τετάρτης.

Σύμφωνο σταθερότητας: Η αδυναμία του Ecofin να συμφωνήσει, παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, στην αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας ρίχνει τη σκιά της στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., πριν από την οποία οι 25 υπουργοί Oικονομικών της Ε.Ε. θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να φθάσουν σε συμβιβασμό για χαλάρωση των κανόνων του Συμφώνου, επισημαίνει Το Βήμα.

Το πλαίσιο της προσαρμογής του αναθεωρημένου προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στα δεδομένα που δημιουργεί για την ελληνική οικονομία η υπαγωγή στο άρθρο 104-9 του Συμφώνου Σταθερότητας και, κυρίως, για τη διετή προθεσμία που μας έχει παρασχεθεί όσον αφορά στη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ συζήτησαν χθες σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με τον αρμόδιο για τα οικονομικά επίτροπο Χοακίν Αλμούνια.

Καραμανλής: ”Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει” τόνισε χθες με έμφαση ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επιβεβαιώνοντας ότι οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία θα γίνουν οπωσδήποτε μέσα στο 2005, αναφέρει η Καθημερινή.

Το Κέρδος αναφέρει πως ο πρωθυπουργός επέλεξε να κλείσει την υπόθεση του Χ.Α. με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο και συμπληρώνει πως σύμφωνα με τον ίδιο τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο σημειώνει πως ο κ. Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε διετία ”προσαρμογής”.

Δύσκολη διετία διαρθρωτικών προσαρμογών και αποφάσεων για ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και τις ΔΕΚΟ, αλλά και γενικά τον δημόσιο τομέα προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Δύσκολη χαρακτήρισε την επόμενη διετία ο πρωθυπουργός, στην οποία το στοίχημα είναι η εξυγίανση της οικονομίας, αναφέρει η Εξπρές, που παράλληλα σημειώνει πως ο κ. Κώστας Καραμανλής επεσήμανε ότι δεν τάσσεται υπέρ των απότομων αλλαγών και των αιφνιδιαστικών κινήσεων.

Ελληνική Οικονομία: Σε εκπροσώπους 80 διεθνών οίκων που διαχειρίζονται το 53% του ελληνικού χρέους σε ομόλογα και κατέχουν μετοχές ελληνικών τραπεζών και εταιριών συνολικής αξίας 6,76 δισ. ευρώ θα παρουσιάσει την οικονομική πολιτική και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφέρει Το Βήμα.

ΔΛΠ: Τα ΔΛΠ θα επεκταθούν υποχρεωτικά στο σύνολο των μη εισηγμένων εταιριών ανεξάρτητα από το εάν είναι μικρού ή μεγάλου μεγέθους με βάση την οικονομική επιφάνειά τους ή με άλλα κριτήρια.

Ναυτιλία: Η συγχώνευση της Euronav NV και της Tanklog Ltd, συμφερόντων του ομίλου Ceres του Πίτερ Λιβανού, οδηγεί στη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης δεξαμενόπλοιων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με Το Βήμα.

Ξενοδόχοι: Κυβερνητική επιχορήγηση ζητούν οι ξενοδόχοι σύμφωνα με Το Βήμα.

Αγροτική Τράπεζα: Την πώληση του 15% της Αγροτικής Τράπεζας σχεδιάζει το Δημόσιο σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει παράλληλα πως η τράπεζα θωρακίζεται εν όψει της εφαρμογής των ΔΛΠ.

Eurobank - Πειραιώς: Για νέο άνοιγμα στα Βαλκάνια από τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς κάνει λόγο η Ημερησία.

Ελληνική Τεχνοδομική: Στο 4,99% περιορίζεται το ποσοστό του Λ. Μπόμπολα στην Ελληνική Τεχνοδομική αναφέρει η Καθημερινή, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο σημειώνει πως με αυτό τον τρόπο επιλύεται το θέμα του Βασικού Μετόχου.

Sex Form: Στη μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την Sex Form αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, ενώ η Ημερησία επισημαίνει πως η εισηγμένη κατηγορείται ότι έδωσε πριν από δύο μήνες 5 εκατ. ευρώ στον αντιπρόεδρό της χωρίς νόμιμη αιτία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v