Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι ιδιωτικοποιήσεις καταλύτης για την αγορά

Καταλύτη για την πορεία της αγοράς εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα αποτελέσουν οι εξελίξεις γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ οι αναλυτές δεν αποκλείουν τη συνέχεια κινήσεων αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Οι ιδιωτικοποιήσεις καταλύτης για την αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο συνέχισης ήπιων τάσεων αποκόμισης κερδών επισημαίνει η Marfin Analysis, που παράλληλα αναφέρει πως οι εξελίξεις γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτη για την πορεία της αγοράς.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities, που αναφέρει πως δεν αποκλείονται επιλεκτικές κινήσεις αποκόμισης κερδών, ενώ συμπληρώνει πως θετικές εξελίξεις στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων ή από το μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το ανοδικό momentum.

Στις τηλεπικοινωνίες και στις τράπεζες εκτιμά η Proton Securities πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον, αφενός εν όψει των διαπραγματεύσεων του προγράμματος εθελουσίας εξόδου και αφετέρου του Ασφαλιστικού των τραπεζών.

Επίσης, η Proton Securities αναφέρεται και στην παρουσίαση που θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε ξένους θεσμικούς, από την οποία και ενδέχεται να προκύψουν ορισμένα νέα αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Τάσεις συσσώρευσης και κίνηση ανάλογη με αυτή των διεθνών αγορών προβλέπει η Εγνατία Finance.

Και η Εγνατία Finance δεν αποκλείει τη συνέχεια κινήσεων αποκόμισης κερδών, ύστερα από τη σημαντική άνοδο που έχουν καταγράψει οι τιμές των μετοχών από τις αρχές του έτους, ενώ παράλληλα σημειώνει πως το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, στο πλαίσιο ήπιων κινήσεων αποκόμισης κερδών, με τον FTSE–20 να κινείται κατά 0,34% χαμηλότερα, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v