Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση, πλην κατασκευαστικών

Η αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ, η αποτίμηση της επόμενης μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ και επιμέρους μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μονοπωλούν το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Μεταβιβάσθηκε το πακέτο του Λ. Μπόμπολα, με τις μετοχές των ΕΛΤΕΧ - Άκτωρ να αντιδρούν θετικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ήπιο τόνο και ρυθμό συνεχίζονται, σταθερά υψηλότερα των 15 ευρώ, οι τοποθετήσεις στη μετοχή του ΟΤΕ.

Μετά και την αναβάθμιση από τη Morgan Stanley, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση όσων προσβλέπουν -για ευνόητους και μη λόγους- σε υπεραντίδραση της μετοχής του Οργανισμού στις επόμενες συνεδριάσεις.

Βέβαια για τον FTSE-20 η τάση παραμένει ήπια με μικρές διακυμάνσεις, σε σχετικά στενό εύρος, προκειμένου να διαπιστωθούν οι διαθέσεις πωλητών και αγοραστών.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τη συγκριτικά χαμηλότερη εμπορευσιμότητα τίτλων όπως η Εθνική, η Alpha, η Eurobank και άλλες.

”Κλειδί” της τάσης του συγκεκριμένου δείκτη αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων ο ΟΠΑΠ, καθώς ζητείται η τιμή στην οποία θα συμφωνηθεί να γίνει η επόμενη μετοχοποίηση, τη στιγμή που προσωπικές εκτιμήσεις και κινήσεις διοικητικών παραγόντων μόνο καλό δεν κάνουν αυτή την περίοδο.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, πιο συγκεκριμένα από τον κλάδο των κατασκευαστικών, ξεχωρίζει η και τύποις άρση του αδιεξόδου στην ΕΛΤΕΧ-Άκτωρ.

Στην τιμή των 3,96 ευρώ ”πέρασαν” ένα πακέτο των 15 εκατ. τεμαχίων και ένα των 642 χιλ., ολοκληρώνοντας τη σχετική διαδικασία.

Η μετοχή της ΕΛΤΕΧ κινήθηκε μέχρι και τα 4,22 ευρώ (5%), του δε Άκτωρα στα 3,18 ευρώ (2,6%).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 1,2, με τις μετοχές των Ιατρικό Αθηνών, Ολυμπιακή Τεχνική να ξεχωρίζουν και λόγω συναλλαγών, ενώ ακολουθούν στα 3,64 η Notos, στα 2,71 η Chipita, στα 4,32 η Frigoglass, στα 1,18 ο Στρίντζης και ορισμένοι ακόμη τίτλοι.

Το ενθαρρυντικό είναι πως σε μετοχές εταιριών, όπως Λιβάνης, Ελγέκα, Υγεία, Άβαξ, παρατηρείται σταδιακή ενίσχυση του ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v