Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στην υπόθεση των αγοραπωλησιών της ΔΕΚΑ το 2000, στις εισηγμένες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, στα νέα υψηλά του πετρελαίου, στον μετα-ολυμπιακό τουρισμό, αλλά και στα σενάρια για ενίσχυση της συμμετοχής της Credit Agricole στην Εμπορική αναφέρεται ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στην υπόθεση των αγοραπωλησιών της ΔΕΚΑ το 2000, στις εισηγμένες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, στα νέα υψηλά του πετρελαίου, στον μετα-ολυμπιακό τουρισμό, αλλά και στα σενάρια για ενίσχυση της συμμετοχής της Credit Agricole στην Εμπορική αναφέρεται ο Τύπος της Τρίτης.

Σύμφωνο Σταθερότητας: ”Κομμένο και ραμμένο” στα μέτρα της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας που πρότεινε η προεδρία του Λουξεμβούργου στο χθεσινοβραδινό Eurogroup, σημειώνει η Ημερησία.

Κρατικές Δαπάνες: Σώμα οικονομικών ελεγκτών που θα ελέγχει όλους τους οργανισμούς που επιχορηγούνται από τον Προϋπολογισμό συγκροτεί το υπουργείο σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Διευρύνεται ανησυχητικά ο αριθμός των εισηγμένων στο Χ.Α εταιριών οι οποίες είναι αντιμέτωπες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επισημαίνει Το Βήμα.

Με ζημιές έκλεισαν 222 μετοχές, 70 ενισχύθηκαν, ενώ 50 παρέμειναν αμετάβλητες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, αναφέρει η Ημερησία.

ΔΕΚΑ: Την παραπομπή μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΚΑ για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ι. Χρυσός, σημειώνει Το Βήμα.

Προς την πλήρη δικαστική διερεύνηση οδεύει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η υπόθεση των αγοραπωλησιών της ΔΕΚΑ κατά την προεκλογική περίοδο του 2000, η οποία μπορεί έτσι να εξελιχθεί στην πρώτη σοβαρή υπόθεση χρηματιστηριακών μεθοδεύσεων που θα φτάσει σε ποινικό ακροατήριο τονίζει η Καθημερινή.

Πετρέλαιο: Το πετρέλαιο βάζει φωτιά στην οικονομία σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως στελέχη της βιομηχανίας προβλέπουν ανατιμήσεις βασικών προϊόντων λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Τουρισμός: Την ανησυχία της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής για την πτωτική μετα-ολυμπιακή εξέλιξη στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αττικής, η οποία συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο του 2005, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σημειώνει η Καθημερινή.

Οι ζημιές που εμφανίζει το 55% των μεγάλων ξενοδοχειακών εταιριών της χώρας προκαλούν ”πονοκεφάλους” σε αρκετές τράπεζες, αν και η συνολική αξία των ακριβότερων ξενοδοχειακών κτιρίων της χώρας ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ τονίζει το Κέρδος.

ΛΑΦΚΑ: Πάνω από 610 εκατ. ευρώ ήταν τα έσοδα από τις παρακρατήσεις υπέρ ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν από τη θεσμοθέτησή του μέχρι την κατάργησή του, επισημαίνει η Καθημερινή.

Εμπορική: Επανέρχονται τα σενάρια για ενίσχυση της συμμετοχής της Credit Agricole στην Εμπορική Τράπεζα, καθώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αναμένεται να λυθεί το Ασφαλιστικό που αποτελεί προϋπόθεση για να αυξήσουν οι Γάλλοι τη συμμετοχή τους, αναφέρει Το Βήμα.

Το 33% της Εμπορικής Τράπεζας αποκτά η Credit Agricole στην οποία παραχωρείται και το management, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Θέμα χρόνου θεωρείται η αύξηση της συμμετοχής της Credit Agricole στο 33%, από 10% σήμερα, στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής, αναφέρει το Κέρδος.

Εθνική Επενδύσεων: Μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ θα διανείμει η Εθνική Επενδύσεων για το 2004, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Λιβάνης: Υψηλό μέρισμα θα προτείνει η Λιβάνης για το 2004 σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως το μέρισμα θα είναι ύψους 0,18 ευρώ ανά μετοχή, διαμορφώνοντας την απόδοση στο 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v