Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Το βλέμμα σε ιδιωτικοποιήσεις και Ασφαλιστικό

Με τάσσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων, ενώ παράλληλα σημειώνουν πως το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο. Στο επίκεντρο οι ιδιωτικοποιήσεις και το Ασφαλιστικό των τραπεζών.

ΑΧΕ: Το βλέμμα σε ιδιωτικοποιήσεις και Ασφαλιστικό
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Marfin Analysis, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων.

Περιορισμένο εκτιμά η Σίγμα Securities πως είναι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης στη Σοφοκλέους, με την προϋπόθεση ότι δεν θα επέλθουν σημαντικές αλλαγές στο μικρο- και στο μακροοικονομικό περιβάλλον, με τις μετοχές να συσσωρεύονται στα τρέχοντα επίπεδα.

Εξάλλου, τάσεις συσσώρευσης προβλέπει και η Εγνατία Finance, αρκεί να μην υπάρξουν μεγάλες ”εκπλήξεις” από τις ξένες αγορές, σημειώνει χαρακτηριστικά η χρηματιστηριακή.

Συμπληρώνει δε πως νέα κίνητρα είναι απαραίτητα ώστε να συντηρηθεί το ανοδικό momentum της αγοράς. Επιπλέον, η Εγνατία Finance αναφέρει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, στα προγράμματα αναδιάρθρωσης ορισμένων εταιριών, αλλά και στο Ασφαλιστικό των τραπεζών.

”Ευμετάβλητη” εκτιμά η Proton Securities πως θα παραμείνει η εγχώρια αγορά λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, ενώ συμπληρώνει πως οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομίας αύριο σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες έκλεισε η Σοφοκλέους χθες, χάνοντας όλα τα κέρδη που κατέγραφε στην αρχή της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως ο FTSE 20 έκλεισε 0,70% χαµηλότερα, µε τις µετοχές των Εθνικής (-1,19%), Alpha Bank (-2,25%) και ΟΠΑΠ (-2,30%) να σηµειώνουν τις μεγαλύτερες πτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v