Ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους (update)

Ρευστοποιήσεις σε τηλεπικοινωνίες και λοιπές δεικτοβαρείς μετοχές μετατρέπουν άρδην το σκηνικό στη Σοφοκλέους και οδηγούν το Γενικό Δείκτη σε υποχώρηση προς τις 2.930 μονάδες. Περιορίζονται τα κέρδη στις κατασκευαστικές, ”γκρίνια” για τις εξελίξεις γύρω από την ανάθεση των έργων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βαραίνει το τελευταίο 20λεπτο στο κλίμα στην αγορά, καθώς τα νεότερα από επιμέρους ανοιχτά μέτωπα δεν είναι τα καλύτερα δυνατά.

Μέχρι στιγμής ”κρατούν” μεν Alpha Bank, Εθνική, ασκούνται, όμως, σημαντικές πιέσεις στην Εμπορική, καθώς οι εξελίξεις (δες σχετικό θέμα) επιτείνουν την ασάφεια βραχυπρόθεσμα στην αγορά.

Περισσότερο σαφείς είναι οι ενδείξεις από το κατασκευαστικό μέτωπο, όπου τα νεότερα περιγράφονται στο... εύρος της έκπτωσης που διαμορφώνεται για τα έργα που δημοπρατήθηκαν σήμερα.

Η πρώτη αντίδραση παραγόντων του κλάδου, δηλαδή, δύο από των τεσσάρων ισχυρότερων κατασκευαστικών ομίλων, είναι με μία λέξη ”ναυάγιο”.

Διαβάζοντας αναλυτικότερα το σχετικό θέμα για τη δημοπράτηση νέων έργων, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, όχι μόνο ως προς το ύψος των παρεχόμενων εκπτώσεων όσο ως προς τη σύνθεση των εταιριών που μειοδοτούν.

Το συμπέρασμα είναι πως βραχυπρόθεσμα η τάση για τον FTSE-20, επιβαρύνεται με πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης προς τις 1.615 μονάδες, ενδεχόμενο που οδηγεί σε πίεση του Γ.Δ. και πάλι προς τις 2.915 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v