Ενδέκατη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα

Σε νέα υψηλά βρέθηκε για μία ακόμη συνεδρίαση η Σοφοκλέους, συμπληρώνοντας την 11η κατά σειρά θετική εβδομάδα και την τέταρτη από την αρχή του χρόνου. Ηπιότερη η αποκόμιση κερδών στις τράπεζες, ενώ συνεχίσθηκε η άνοδος στη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Για 21 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 7-17,71%.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Συνεδρίαση δύο όψεων, που ξεκίνησε με πτωτική ”ουρά” για τον Γενικό Δείκτη και να τελειώσει με θετικό πρόσημο και εβδομαδιαία μεταβολή +1,72%.

Πρόκειται για την 11η κατά σειρά ανοδική εβδομάδα και την τέταρτη από την αρχή του χρόνου στη Σοφοκλέους.

Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης ο ιδιαίτερα αυξημένος όγκος συναλλαγών κατά την πρώτη ώρα, οι σημαντικότατες απώλειες σε τίτλους που ήταν επικεφαλής των κερδισμένων κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά και η σημαντική υποχώρηση αρκετών μετοχών από τα υψηλά ημέρας, μετά τις 15.30 όταν και ανακοινώθηκε το ΑΕΠ δ΄ τριμήνου στις ΗΠΑ που ήταν χαμηλότερο του αναμενομένου.

Τεχνικά η εικόνα παραμένει καλή, καθώς ο Δείκτης έκλεισε πάνω από τις 2.950 μονάδες και αν δεν υπάρξουν ”εισαγόμενες” αρνητικές εκπλήξεις δεν αποκλείεται και η επόμενη εβδομάδα να χαρίσει ”συγκινήσεις”.

Ο Γενικός Δείκτης με διακυμάνσεις, κινήθηκε μεταξύ 2921,23 και 2961,63 μονάδων για να κλείσει στις 2954,06 με κέρδη 0,43%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 205,4 εκ. από τα οποία τα 3 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά τις μετοχές του FTSE, τα μεγαλύτερα κέρδη για την Ελ. Τεχνοδομική, σημαντικά για ΔΕΗ, Ελ. Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Coca-Cola, Motor oil, θετικό πρόσημο για Πειραιώς, ΗΥΑΤΤ, Cosmote, Folli Follie και αμετάβλητη η Ιντρακόμ.

Αντίθετα με απώλειες μεγαλύτερες του 1% οι Eurobank, Alpha Bank, Βιοχάλκο και αρνητική μεταβολή για Εμπορική, Εθνική, Γερμανό, ΚΑΕ, Τιτάνα.

Παραμένει θετική η τελική εικόνα με 209 ανοδικές μετοχές έναντι 98 πτωτικών και για 21 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 7-17,71%.

Από τους επιμέρους τίτλους, εντυπωσιακή συμπεριφορά από το ”τριολέ” Αλουμίνιο Ελλάδος – Μυτιληναίος – Μέτκα, τουλάχιστον εντυπωσιακό το ”φίνις” της Marfin Group, σημαντικά τα κέρδη της Mevaco, ακόμα περισσότερα για Γρηγόρη, Πήγασο, Space, Alco και Νίκα, έντονη κινητικότητα σε ΔΟΛ, Εθνική Ασφαλιστική και Αλουμύλ, συνεχίζει ήπια ανοδικά η Ιμπέριο, υποχώρησε από τα υψηλά ημέρας αλλά με πυκνές συναλλαγές ο Μαθιός, ενώ ανεβάζουν σχετικά συναλλαγές τα Πλαστικά Κρήτης.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 150.000 τεμάχια της Cosmote στα 14,88 ευρώ, ένα πακέτο 50 τεμάχια της Λυμπέρης στα 1,14 ευρώ και ένα πακέτο 31.050 τεμάχια της Εμπορικής στα 25,44 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v