Ο Τύπος της Παρασκευής

Στην έκθεση της Κομισιόν και στις προτάσεις της για την ελληνική οικονομία, στους αγρότες, στις εξαγωγές, στην ανεργία, στον τουρισμό, στον δανεισμό των εισηγμένων επιχειρήσεων, αλλά και στις διοικητικές αλλαγές στις Μινωικές Γραμμές αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στην έκθεση της Κομισιόν και στις προτάσεις της για την ελληνική οικονομία, στους αγρότες, στις εξαγωγές, στην ανεργία, στον τουρισμό, στον δανεισμό των εισηγμένων επιχειρήσεων, αλλά και στις διοικητικές αλλαγές στις Μινωικές Γραμμές αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Αγρότες: Κλείνουν τους δρόμους σήμερα οι αγρότες τονίζει Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι η Ρηγίλλης χάνει τον έλεγχο του κάμπου.

Την Εθνική οδό κλείνουν σήμερα οι παραγωγοί σύμφωνα με την Καθημερινή.

Οι αγρότες κλείνουν τα Τέμπη για 24 ώρες και τον Προμαχώνα επ’ αόριστον σημειώνει η Ημερησία.

Δικαιοσύνη: Μετά τον σάλο για τα κρούσματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη και την κατακραυγή για τους επίορκους δικαστές, κυβέρνηση και δικαστική ηγεσία αισθάνονται άμεση την ανάγκη λήψης μέτρων ώστε να αποκατασταθεί το δικαστικό κύρος, τονίζει η Καθημερινή.

Πάγκαλος: ”Η κυβέρνηση με τον Βασικό Μέτοχο αντί να έχει το ρόλο εκείνου που φροντίζει ώστε ο επιχειρηματικός στίβος να εξασφαλίζει έναν έντιμο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρηματιών, προτίμησε να μπει η ίδια μέσα στον στίβο για να χτυπήσει όσους νομίζει ότι δεν είναι μαζί της”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Κέρδος.

Κομισιόν: Σε έκθεσή της η Κομισιόν επισημαίνει το παράδοξο πως, αν και θεωρητικά οι συντάξεις που παρέχονται στην Ελλάδα είναι υψηλές ως ποσοστό του ασφαλιστικού συστήματος, στην πράξη ελάχιστοι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα μιας πλήρους, αξιοπρεπούς σύνταξης, αναφέρει η Καθημερινή.

Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού ζητεί μετ’ επιτάσεως η Κομισιόν, επισημαίνει το Κέρδος, ενώ η Ημερησία κάνει λόγο για σήμα κινδύνου από την Ε.Ε. για ανεργία – Ασφαλιστικό.

Δημόσιο Χρέος: Ποσό ύψους 10 δισ. ευρώ θα αντλήσει το Δημόσιο από δύο κοινοπρακτικά δάνεια, δεκαετούς και πενταετούς διάρκειας, που θα εκδοθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου από όμιλο τραπεζών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εξαγωγές: Επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας καταγράφουν τα στοιχεία για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές στο εννεάμηνο του 2004, σημειώνει η Καθημερινή, που προσθέτει ότι οι πρώτες μειώθηκαν κατά 1,1%, ενώ οι δεύτερες αυξήθηκαν κατά 7,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Σοφοκλέους: Το ”13άρι” της Σοφοκλέους εντόπισε και παρουσιάζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις στηριζόμενη στη βάση δεδομένων της JCF Group, η οποία συλλέγει εκτιμήσεις και προβλέψεις από μεγάλο αριθμό ελληνικών χρηματιστηριακών και ξένων επενδυτικών οίκων.

Αυξητικά συνεχίστηκε ο δανεισμός των εισηγμένων στο εννεάμηνο του 2004, ενώ σε δυσχερέστερη θέση βρίσκονται οι μικρότερες εισηγμένες, επισημαίνει η Καθημερινή, επικαλούμενη μελέτη της Marfin Bank.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Ένα νέο σχέδιο για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στα σκαριά και αναμένεται να πάρει την τελική μορφή του εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Ανεργία: Νέο δραματικό μήνυμα για επερχόμενο κύμα ανεργίας έρχεται από την Ξάνθη σύμφωνα με Το Βήμα, που αναφέρει πως από την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της εταιρίας Καπνική Μιχαηλίδη έχουν καταλάβει τη μονάδα, μια από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές του κλάδου επεξεργασίας καπνού, προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά μηχανημάτων και δραστηριοτήτων στα Σκόπια.

Τουρισμός: ”Δραματικές θα είναι οι συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό το 2005 εάν η κυβέρνηση δεν κινητοποιηθεί άμεσα”, επεσήμανε ανώτατος ξενοδοχειακός παράγων, ο οποίος, όπως αναφέρει Το Βήμα, τόνισε επίσης πως ”αν δεν χρηματοδοτηθούν προγράμματα συνδιαφήμισης με τους μεγάλους τουρ οπερέιτορς της Ευρώπης και δεν λυθούν άμεσα προβλήματα όπως η γρήγορη έκδοση βίζας, η ελληνική ξενοδοχία θα υποστεί ανεπανόρθωτα πλήγματα”.

ΟΤΕ: Ανέκρουσε πρύμναν η ηγεσία του ΟΤΕ και χθες ανακοίνωσε στα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού ότι αναστέλλονται οι πληρωμές προς τους οίκους Intracom και Siemens, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση για τις υπερτιμολογημένες υπηρεσίες αμφισβητείται και από τους εισηγητές, οι οποίοι δεν διαθέτουν πλέον ούτε ασθενή επιχειρήματα, επισημαίνει η Καθημερινή.

Τις πληρωμές προμηθευτών ”παγώνει” ο ΟΤΕ, λόγω της δικαστικής διερεύνησης αναφέρει η Ημερησία.

Αγροτική Τράπεζα: Στο επίκεντρο εξελίξεων βρίσκεται η Αγροτική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει ποια είναι τα σχέδια της τράπεζας για το placement της Τράπεζας Πειραιώς.

Μινωικές: Αιφνίδιες αλλαγές στη διοίκηση των Μινωικών Γραμμών φαίνεται ότι δρομολογούνται εντός των επόμενων ημερών, σημειώνει η Καθημερινή.

Δυναμική Ζωή: Για διαταγή πληρωμής και σειρά μέτρων από τη Eurobank σχετικά με τη Δυναμική Ζωή κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΛΠ: Στους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε το επταμελές διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Unisystems: Την επόμενη ημέρα της Unisystems, μετά την αλλαγή της ηγεσίας της, τους βασικούς στόχους για την προσεχή διετία, καθώς και το μέλλον του κλάδου της πληροφορικής σκιαγραφεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δημήτρης Λιαρούτσος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v