Αναζήτηση ισορροπιών μετά την ”εξαέρωση”

Μετά την αρχική ”εξαέρωση” μέρους της αγοράς αποκαθίσταται σταδιακά η ισορροπία και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Εμφανώς επιθετικότερη η διάθεση των επενδυτών σε επιμέρους τίτλους μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την αρχική αναμενόμενη διόρθωση της αγοράς (δηλαδή του FTSE-20) αποκαθίσταται σταδιακά και πάλι η ισορροπία.

Η εμφανώς καλή διάθεση των ενεργών ”παικτών” αποτυπώνεται την τελευταία μισή ώρα τόσο στη σχέση ανοδικών – πτωτικών (1 προς 1) όσο και στην εντυπωσιακή αναστροφή της τάσης ορισμένων μετοχών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετοχές εταιριών του MID-40 και SC-80 ”γύρισαν” με ελάχιστες συναλλαγές από το μείον στο συν, προσφέροντας σημαντικό περιθώριο διακύμανσης σε όσους κυνηγούν ακόμη και τις ενδοσυνεδριακές μεταβολές.

Βέβαια ο FTSE-20 παραμένει χαμηλότερα (προς τις 1.628 μονάδες), αλλά 28 μετοχών η τιμή (στις 13:40) σημείωνε απόδοση μεγαλύτερη του 4%.

Σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζουν οι μετοχές των Μαϊλλη, ΟΛΘ, Ιατρικού Αθηνών, Blue Star Ναυτιλιακής, Λιβάνη, Πήγασου, Ναυτεμπορικής, Αλουμινίου της Ελλάδος, Μυλωνά, Μυτιληναίου, ΑΛΚΟ, ΕΤΜΑ, Λεβεντάκη, Γρηγόρη, ενώ ξεχωρίζει το +12,6% στα 5,36 ευρώ της Νίκας, με συναλλαγές περίπου 300.000 τεμαχίων.

Για τη συνέχεια, θεωρώντας πιθανότερη τη σταθεροποίηση - συσσώρευση του FTSE-20 στα τρέχοντα επίπεδα τιμών δικαιολογείται εντονότερη ”μόχλευση” σε επιμέρους τίτλους της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση οι συγκεκριμένοι δείκτες υπεραποδίδουν έναντι αυτών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v