Πιθανή η (μικρή) διόρθωση

Το ενδεχόμενο μικρής διόρθωσης θα επιβεβαιωθεί (ή όχι) στην αρχή της συνεδρίασης, με τη διακύμανση της Εθνικής να έχει καθοριστική σημασία. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο της ακτοπλοΐας, όπου με επίκεντρο τις Μινωικές επιχειρείται εκ βάθρων αναδιάταξη δυνάμεων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην αρχή της συνεδρίασης, πρωτευόντως μέσω των Εθνικής, ΟΤΕ και δευτερευόντως της Πειραιώς, θα φανεί κατά πόσο η χθεσινή διαδικασία κατοχύρωσης υπεραξιών μπορεί να έχει (και σε ποιο βαθμό) συνέχεια.

Το σημαντικό, όμως, είναι πως η διάθεση αυτή την περίοδο ακολουθεί την τάση, κινείται ανοδικά, ενώ η αύξηση των συναλλαγών προϊδεάζει περισσότερο για συνέχιση του ανοδικού κύκλου.

Στο ενδεχόμενο διόρθωσης η χθεσινή χαμηλή τιμή των 2.920 μονάδων μπορεί να αποτελέσει βάση μέχρις ότου βελτιωθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές, που δεν είναι και το καλύτερο αυτή την περίοδο, ενώ στο ενδεχόμενο μικρής αντίδρασης ο δείκτης έχει περιθώριο ανόδου μέχρι τις 2.955 μονάδες.

Ενδεχόμενη μικρή διόρθωση ή και συσσώρευση κυρίως σε τραπεζικές μετοχές θα μπορούσε να συντηρήσει μέρος των βραχυπρόθεσμων επιλογών σε μετοχές εταιριών κυρίως της χαμηλότερης, αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Το ενδιαφέρον, όμως, στοιχείο αυτή την περίοδο είναι οι ραγδαίες εξελίξεις που κυοφορούνται κατ’ αρχήν στον ακτοπλοϊκό κλάδο, στον ΟΛΠ, στον όμιλο της Αγροτικής και στις κατασκευές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v