Με το βλέμμα προς τις 3.000

Όλο και περισσότεροι ειδικοί της αγοράς προσβλέπουν σε προσέγγιση των 3.000 μονάδων, σε αυτή τη φάση. Το ενθαρρυντικό είναι πως διευρύνονται οι επενδυτικές επιλογές, ειδικότερα όσων έχουν την υποστήριξη ισχυρότατων θεσμικών διαχειριστών και χαρτοφυλακίων. Τεχνικά ιδανικό για σήμερα το εύρος μεταξύ 2.925 - 2.960 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εφικτή θεωρούν οι αναλυτές την άμεση προσέγγιση των 3.000 μονάδων.

Αυτό πρακτικά τους παρέχει το δικαίωμα, αλλά και την ευχέρεια να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμη και αν στην αγορά ”κρύβονται” περιθώρια μικρής διόρθωσης.

Στην πλειονότητά τους οι ειδικοί θεωρούν πως αυτής της μορφής και έκτασης πιθανές διαφοροποιήσεις αποτελούν ευκαιρία επανατοποθέτησης και ενίσχυσης των θέσεών τους.

Αναμφίβολα, θεωρούν το ασφαλιστικό και την αναδιάρθρωση του ΟΤΕ σημεία αναφοράς της τάσης, ενώ δικαιολογημένα διαπιστώνεται πως στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ισορροπούν τόσο οι Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς όσο και ο ΟΤΕ.

Διαπιστώνεται επίσης πως η επιχειρούμενη ”μόχλευση” στη μεσαία κεφαλαιοποίηση πραγματοποιείται μέχρι στιγμής με ήπιο και ελεγχόμενο ρυθμό.

Είναι εμφανές πλέον πως σταδιακά διευρύνεται το χαρτοφυλάκιο αυτών των διαχειριστών με μετοχές εταιριών και του SC-80.

Μετοχή-σηματωρός για σήμερα θεωρείται η Εθνική (βλ. σχετικό θέμα), με τη θέση του διοικητή του ομίλου για διευκολύνσεις στη χρηματοδότηση των κατασκευαστικών (βλ. σχετικό θέμα) να προδιαγράφει την επόμενη μέρα στον κλάδο των έργων.

Μετοχή-σηματωρός παραμένει η Αγροτική, για διαφορετικούς λόγους ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ (μετά την αναβάθμιση από UBS), οι Μινωικές, Attica Group, Στρίντζης, Εθνική Ασφαλιστική και Ελληνική Τεχνοδομική.

Από τεχνικής πλευράς, το ιδανικό για σήμερα θα ήταν η διαμόρφωση εύρους διακύμανσης μεταξύ 2.925 - 2.960 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v