Μετοχές του ”Βασικού Μετόχου” στο επίκεντρο

Σε μετοχές εταιριών που εμπλέκονται με το ζήτημα του βασικού μετόχου επικεντρώνεται το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον. Συνεχίζει ανοδικά η Εμπορική, αλλά και οι μετοχές των μικρότερων τραπεζών, τη στιγμή που η μέχρι στιγμής πίεση είναι σαφώς ηπιότερη από ό,τι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κλάδοι που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το ζήτημα του βασικού μετόχου ελκύουν μεγάλο μέρος του βραχυπρόθεσμου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να προσεχθεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ομίλου Ελληνικής Τεχνοδομικής (δες σχετικό θέμα), καθώς η μετοχή της με συναλλαγές περισσότερες των 130.000 τεμαχίων (στις 11:40) ενισχύεται κατά 1,1% στα 3,70 ευρώ, του δε Άκτωρα με επίσης υψηλή εμπορευσιμότητα στα 3,20 ευρώ (1,91%).

Η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς με το MID-40 να υπεραποδίδει έναντι του FTSE-20 και τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1/1,4 αποδίδει εύγλωττα το κλίμα των ημερών.

Προς ενίσχυση αυτής της εκτίμησης θα πρέπει να αναφερθεί η περίπτωση της μετοχής του ΔΟΛ, όπου με συναλλαγές περισσότερες των 300.000 τεμαχίων ενισχύεται κατά 5,16% στα 3,80 ευρώ.

Σημειώνεται πως στο σημερινό φύλο της Εφημερίδας ”Χρηματιστήριο” αναφέρεται δημοσίευμα σχετικό με το ενδεχόμενο–πιθανότητα επιχειρηματικής κίνησης μεταξύ του ΔΟΛ και της Eurobank.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν οι μετοχές εταιριών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρίσκονται στην επικαιρότητα, για διαφορετικούς βέβαια λόγους.

Ανοδικά κινούνται για μία ακόμη συνεδρίαση οι μετοχές των 3 μικρότερων τραπεζών (Αττικής, Γενικής, Εγνατία), αλλά και των ΙΑΣΩ, Ηρακλής, ΕΥΔΑΠ, Μέτκα, Spider, Alumil, Aspis Στεγαστική, Μινωικές, Τεγόπουλος, Νεοχημική, Κυριακίδης και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για την επόμενη ώρα, θα ήταν χρήσιμη η επιβεβαίωση (ή όχι) της ανθεκτικότητας του εύρους στήριξης γύρω από τις 2.880 μονάδες, αν και η σημερινή πίεση (λόγω του σαφώς πιο περιορισμένου αέρα) είναι ηπιότερη από αυτήν της προηγούμενης Δευτέρας-Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v