Μετοχές με ”στόρι” κλέβουν την παράσταση

Φήμες και ειδήσεις μονοπωλούν το βραχυπρόθεσμο, κυρίως, ενδιαφέρον όσων επικεντρώνονται στις μετοχές των Άκτωρ, Πήγασου, Πειραιώς και ΚΑΕ. Ενδεχόμενη απεμπλοκή των βασικών μετόχων της Άκτωρ θα δώσει άλλη ώθηση, ουσιαστική όμως αυτή τη φορά, στις υγιείς τεχνικές εταιρίες του κλάδου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετοχές εταιριών που εμπλέκονται (αληθώς ή όχι) σε επιχειρηματικά ενδεχόμενα μονοπωλούν το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον των παικτών.

Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται μέσω της διόρθωσης που παρουσιάζει την τελευταία μία ώρα η μετοχή των ΚΑΕ (δες σχετικό θέμα), της αντίδρασης που συνεχίζει να εμφανίζει η Πειραιώς (δες σχετικό θέμα) και των όσων φημολογείται πως θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της συνεδρίασης από την πλευρά των βασικών μετόχων της Πήγασος.

Για τις πρώτες δύο περιπτώσεις υπάρχει γεγονός και λογική συνέργεια, ενώ για την τρίτη, λόγω των όσων έχουν συμβεί τελευταία, θα πρέπει να αναμένουμε την επισημοποίηση των όποιων οριστικών αποφάσεων.

Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι πως ειδικά για τον κατασκευαστικό κλάδο θεωρείται δεδομένη, από παράγοντες της αγοράς, η με οποιονδήποτε τρόπο άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο.

Είναι επίσης σίγουρο πως στην επόμενη δημοπράτηση δύο σημαντικότατων έργων οι τεχνικές εταιρίες θα κατέβουν –επιτέλους– χωρίς αστερίσκους και προαπαιτούμενα.

Από αυτή την άποψη ο κλάδος αποκτά πλέον και μεσοπρόθεσμα ενδιαφέρον για το επενδυτικό κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v