Πυρετός στις τράπεζες

Αγοραστικός πυρετός για Τραπεζικούς τίτλους εκδηλώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία εξέπληξε και τους πλέον αισιόδοξους, έστω και αν η αναλογία ανοδικών πτωτικών κρίθηκε υπέρ των πρώτων στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εντυπωσιακά κέρδη για τα ΚΑΕ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αγοραστικός πυρετός για Τραπεζικούς τίτλους, σε μία συνεδρίαση που εξέπληξε και τους πλέον αισιόδοξους, έστω και αν η αναλογία ανοδικών πτωτικών κρίθηκε υπέρ των πρώτων στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Έκθαμβοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα οι περισσότεροι εγχώριοι διαχειριστές προσπαθώντας να προβλέψουν την επόμενη κίνηση όσων διαχειρίζονται το ”εισαγόμενο” χρήμα, ενώ οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες του χώρου παραμένουν εκτός Αγοράς αναμένοντας σημαντική διόρθωση για να τοποθετηθούν, όμως οι Αγορές ποτέ δεν επιβεβαίωσαν τους πολλούς (!).

Τεχνικά η εικόνα γύρισε θετική, έστω και αν οι 2905 μονάδες δείχνουν ισχυρό επίπεδο αντίστασης που θα χρειαστεί επιπλέον δυναμική για να διασπαστεί.

Από τις μετοχές του FTSE περίπου εντυπωσιακά τα κέρδη για Εθνική και Πειραιώς, σημαντικότατα για Alpha Bank, Eurobank, Motor oil, Folli Follie, Εμπορική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελ. Πετρέλαια, ΗΥΑΤΤ, Ιντρακόμ, ΟΠΑΠ, και θετικό πρόσημο για ΟΤΕ, Τιτάνα.

Αντίθετα με απώλειες που όμως δεν ξεπέρασαν το 1% οι Γερμανός, Εληνική Τεχνοδομική, Cosmote.

Όμως αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η τουλάχιστον εντυπωσιακή εικόνα που παρουσίασε ο τίτλος των ΚΑΕ, ο οποίος δείχνει, τεχνικά, ότι έχει σημαντικό δρόμο να διανύσει.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο φθάνοντας μέχρι το υψηλό ημέρας των 2882,58 μονάδων, διόρθωσε ενδοσυνεδριακά μέχρι το επίπεδο των 2862 και έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2879,18 μονάδες με κέρδη 1,64%, παρά το ότι η εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντική.

Ο τζίρος σχετικά μειωμένος σε σχέση με χθες έφθασε τα 172 εκ. από τα οποία τα 8,9 ήταν ”πακέτα”.

Στο τέλος κρίθηκε η αναλογία ανοδικών (156) πτωτικών (127) και για 17 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 6-19,44%.

Στα επιμέρους, επανήλθε το ενδιαφέρον για ορισμένους τίτλους μικρότερων Τραπεζών, ενώ ίσως έχει ενδιαφέρον η κίνηση που συντελείται σε Νηρέα, Ίλυδα, Έτμα, Προμότα και Kego.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 31.000 και 136.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στα 19,80 και 20 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, ένα πακέτο 100.000 τεμάχια του Τιτάνα στα 25 ευρώ, ένα πακέτο 50.000 της Εθνικής στα 26,38 ευρώ, ένα πακέτο 8.000 τεμάχια της Πειραιώς στα 14,02 ευρώ και δύο πακέτα των 82 και 77.000 τεμαχίων της ΔΕΗ στα 21,90 και 21,60 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v