Τα πράγματα με το όνομά τους!

Ο νόμος για τον Βασικό Μέτοχο προσπαθεί να ”κτυπήσει” τη διαπλοκή. Έτσι, τουλάχιστον, μας λένε. Να μην μπορεί ένας κατασκευαστής να κερδίζει δημόσια έργα, επειδή επηρεάζει το σύστημα με εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοράσεις. Έχουμε συμφωνήσει ότι αυτό είναι διαπλοκή. Δηλαδή, κύριε Ρουσόπουλε, όταν κάποιος αγοράζει μια εφημερίδα για να γίνει πρωθυπουργός η σύζυγός του, αυτό πώς λέγεται;

Τα πράγματα με το όνομά τους!
Ο νόμος για τον Βασικό Μέτοχο προσπαθεί να ”κτυπήσει” τη διαπλοκή. Έτσι, τουλάχιστον, μας λένε. Να μην μπορεί ένας κατασκευαστής να κερδίζει δημόσια έργα, επειδή επηρεάζει το σύστημα με εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοράσεις.

Έχουμε συμφωνήσει ότι αυτό είναι διαπλοκή. Δηλαδή, κύριε Ρουσόπουλε, όταν κάποιος αγοράζει μια εφημερίδα για να γίνει πρωθυπουργός η σύζυγός του, αυτό πώς λέγεται;

Η καλύτερη λύση για τον κ. Μπόμπολα είναι να πάρει τις εταιρίες του και να πάει στις Βρυξέλλες. Εκεί να δημιουργήσει την νέα του έδρα.

Τέλος πάντων, ο κ. Μπόμπολας είναι ένας έμπειρος και πλούσιος επιχειρηματίας, θα τη βρει τη λύση. Το θέμα είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα που δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για επενδύσεις.

Στον ένα χρόνο που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προαχθεί η επιχειρηματικότητα. Δύο είναι οι σημαντικές κινήσεις που έχουν γίνει:

Η τιμωρία του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Νέας Σμύρνης και ο νόμος για τον Βασικό Μέτοχο. Δηλαδή, όλος ο καβγάς ήταν να κτυπηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Κόκκαλη και του κ. Μπόμπολα.

Επιτρέψτε μας να μη συμμεριστούμε τον ενθουσιασμό των μελών του κυβερνητικού επιτελείου.

Η κυβέρνηση έχει χάσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε βαθιές τομές στην κοινωνία και στην οικονομία στον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής της, όταν είναι ακόμη νωπή η εντολή του ελληνικού λαού.

Η ευκαιρία αυτή χάθηκε και όλη η ενεργητικότητα διοχετεύθηκε για να χτυπηθούν δύο μεγάλοι επιχειρηματίες. Κρίμα... Υπό αυτές τις συνθήκες μπορούμε να αρχίσουμε να δηλώνουμε την ανησυχία μας...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v