Προβλέψιμη η συσσώρευση

Σε απόλυτα προβλέψιμα όρια η μέχρι στιγμής κίνηση της αγοράς, ξεχωρίζει κυρίως λόγω της υπεραντίδρασης των Πειραιώς και ΟΤΕ και της σταθερότητας των Εμπορικής, Εθνικής. Άκρως επικίνδυνο το βραχυπρόθεσμο ”παιχνίδι”, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να κλείνει υπέρ των δεύτερων στο 1 προς 1,2. Κρίσιμη η επιβεβαίωση των στηρίξεων πέριξ των 2.850 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το σημαντικότερο από τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας είναι η ψυχραιμία.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό πως η αρχική αντίδραση ήταν λογικού εύρους, οδηγώντας το Γ.Δ. προς τις 2.873,8 μονάδες (και τον FTSE-20 προς τις 1.605,4 μονάδες) και στηρίχθηκε κατά μείζονα λόγο στις μετοχές της Πειραιώς (με νέα υψηλή τιμή στα 13,46 ευρώ), του ΟΤΕ (με νέα υψηλή τιμή στα 14,06 ευρώ) και την υποστηρικτική διακύμανση αυτών των Εθνικής και Εμπορικής.

Η μετοχή της Εμπορικής βρίσκεται σε διακύμανση στο εύρος των 25,2-25,38 ευρώ, με σχετικά λίγες συναλλαγές, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος μεταξύ των τραπεζικών μετοχών επικεντρώνεται εύλογα στην Πειραιώς.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1 (στις 12:50) με ελαφρά την κλίση υπέρ των δεύτερων, καθώς περιορίζεται ο αρχικός ενθουσιασμός.

Είναι ενδεικτικό πως από τον Mid-40 μόνο 5 μετοχών η τιμή διαμορφώνεται θετικά, ενώ από το SC-80 24 τίτλων.

Εάν εξαιρεθούν ορισμένες μετοχές με χρηματιστηριακή τιμή φθηνότερη των 50 λεπτών, ξεχωρίζουν με βάση τις συναλλαγές τους οι Info-Quest, Newsphone, AΕΓΕΚ, Γιαννούσης, ΟΛΠ, Σιδενόρ, Ατέρμων, Ιμάκο, Kego και ορισμένες ακόμη.

Για την επόμενη ώρα θα είναι χρήσιμη η επιβεβαίωση των όποιων στηρίξεων διαμορφώνονται στην περιοχή των 2.850 μονάδων και η -στη συνέχεια- στάση των εν δυνάμει αγοραστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v