Ο Τύπος της Τρίτης

Η σημερινή συνάντηση του Ecofin στην οποία θα συζητηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας, η ανησυχία του κεντρικού τραπεζίτη Ν. Γκαργκάνα για την αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, οι συζητήσεις για επίλυση γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών που φέρονται να ξεκινούν και πάλι είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η σημερινή συνάντηση του Ecofin στην οποία θα συζητηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας, η ανησυχία του κεντρικού τραπεζίτη Ν. Γκαργκάνα για την αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, οι συζητήσεις για επίλυση γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών που φέρονται να ξεκινούν και πάλι είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

ΕΕ: Τελευταία ειδοποίηση για τα ελλείμματα προτού η ελληνική οικονομία τεθεί υπό κηδεμονία απευθύνει σήμερα η Ε.Ε. σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας αναμένεται να υιοθετήσει εισήγηση της Επιτροπής σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν έλαβε μέτρα γα να μειώσει το έλλειμμά της.

Το πέρασμα ή όχι στο στάδιο των ποινών που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για το υπερβολικό έλλειμμα της Ελλάδος θα αποφασίσει σήμερα το Ecofin σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Γκαργκάνας: Ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Ν. Γκαργκάνας ανησυχεί για ραγδαία αύξηση των ακάλυπτων επιταγών και των καθυστερήσεων στην πληρωμή των δόσεων των δανείων που πλησιάζουν τα 4 δισ. ευρώ, τονίζει Το Βήμα.

Κακλαμάνης: Συνέντευξη του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη παραθέτει το Κέρδος, στην οποία ο υπουργός μεταξύ άλλων αναφέρει πως ”ο πρωθυπουργός θα ξαφνιάσει γι’ άλλη μια φορά με τον ανασχηματισμό, όπως έκανε και στην περίπτωση με τον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Βασικός Μέτοχος: Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κρίνει προβληματικό το νομοσχέδιο για τον Βασικό Μέτοχο, σύμφωνα με Το Βήμα.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το Ευρωπαικό Δικαστήριο να ακυρώσει το νομοσχέδιο για τον Βασικό Μέτοχο, σύμφωνα με Τα Νέα.

Ασφαλιστικό: Κυβέρνηση και τραπεζίτες επανέρχονται εκ νέου στον διάλογο για την αναζήτηση λύσεων στο Ασφαλιστικό, ενώ η ΟΤΟΕ παρεμβαίνει ζητώντας κοινή συνάντηση με όλες τις πλευρές και επαναλαμβάνει ότι ”δεν θα αποδεχθεί μεμονωμένες –ανά τράπεζα– λύσεις”, σημειώνει Το Βήμα.

Ναυτιλία: Μην περιμένετε επενδύσεις στην Ελλάδα όσο δεν αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο δήλωσαν επισήμως χθες οι εφοπλιστές σύμφωνα με την Ημερησία, που παράλληλα επισημαίνει πως οι ίδιοι εξέφρασαν οξύτατη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.

Απασχόληση: Η εξασφάλιση σταθερού εισοδήματος και ”σίγουρης” απασχόλησης είναι ο βασικός λόγος για την αποφυγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας σύμφωνα με την Καθημερινή, που επικαλούμενη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου αναφέρει πως αυτός είναι ο κύριος ανασταλτικός παράγων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα, αλλά (με μικρότερα ποσοστά) και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ξενοδοχεία: Αν και τα αθηναϊκά ξενοδοχεία παρουσίασαν αυξημένες πληρότητες μόνο κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού Αυγούστου, η επιρροή των Αγώνων ήταν ιδιαίτερα θετική για τα κέρδη έναντι του 2003, σημειώνει το Κέρδος.

Τρίμηνη παράταση προωθεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για την κατάθεση των δικαιολογητικών κατάταξης των ξενοδοχείων στο σύστημα αστεριών, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Εμπορική: Για νέα σύσκεψη σε ό,τι αφορά την εξεύρεση λύσης για το Ασφαλιστικό των τραπεζών κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Τράπεζας θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.

Τράπεζα Πειραιώς: Δεν επιβαρύνεται από το νόμο περί βασικού μετόχου η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση για την τράπεζα από τις μετοχές του κ. Αγγελόπουλου.

ΔΕΗ: Με κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, στις 7 Μαρτίου, ο πρόεδρος και 10 πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ, κατηγορούμενοι για την υπόθεση που αφορά στο Λαύριο, έργο ύψους 194 εκατ. ευρω, που ανετέθη στην εταιρία ΜΕΤΚΑ, σημειώνει η Καθημερινή.

Ελληνική Τεχνοδομική-Πήγασος: Η απόσυρση της οικογένειας Μπόμπολα από τις εκδόσεις προμηνύει ανακατατάξεις στο εσωτερικό του ομίλου σημειώνει η Καθημερινή, η οποία παράλληλα αναφέρεται στο πού θα επενδυθούν τα 150-170 εκατ. ευρώ τα οποία θα διαθέτει η οικογένεια μετά την πώληση της εκδοτικής ”Πήγασος”.

Στη συμφωνία για την εξαγορά της Πήγασος, η ”οποία έχει σχεδόν κλείσει”, αναφέρεται Το Βήμα, το οποίο παραθέτει το παρασκήνιο για την εξαγορά της εκδοτικής εταιρίας.

Marfin: Μεγάλες τράπεζες βρίσκονται στο ”στόχαστρο” της Marfin σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως η Marfin δεν εξετάζει την εξαγορά ”μικρών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v