Επιφυλακτικότητα δείχνουν τα παράγωγα

Επιφυλακτικοί είναι ο επενδυτές στην αγορά παραγώγων, καθώς μπορεί να υπερτιμολογούν λίγο υψηλότερα τις τιμές για τα ΣΜΕ Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, αναμένουν, όμως, απτές ενδείξεις από το μέτωπο του ασφαλιστικού των τραπεζών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι επενδυτές της αγοράς παραγώγων καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την τάση της αγοράς (μέσω του FTSE-20).

Ο συγκεκριμένος δείκτης στην υποκείμενη αγορά κινείται, μετά την αρχική πίεση, σταδιακά προς τις 1.605-1.609 μονάδες, ενώ την ίδια στιγμή (στις 12:55) είχαν πραγματοποιηθεί για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριο) 2.052 Συμβόλαια στις 1.609-1.612,75 μονάδες και 873 ΣΜΕ στο εύρος 1.613-1.615,5 μονάδων.

Η ελαφρά υπερτιμολόγηση αποδίδεται σύμφωνα με κύκλους της αγοράς στην εικόνα που παρουσιάζει και σήμερα, ειδικά η μετοχή της Εμπορικής.

Για τη συγκεκριμένη μετοχή είχε διαμορφωθεί ξεκάθαρα ανοδική και βραχυπρόθεσμη επιθετική τάση την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ διαπιστώνεται πως και σήμερα πωλητές – αγοραστές ”συμφωνούν” με μικρή απόκλιση μεταξύ των 25,28-25,24 ευρώ αντίστοιχα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν πως από το μέτωπο της Εμπορικής αναμένουν σχετικά σύντομα εξελίξεις που αφορούν στο ασφαλιστικό της τράπεζας (και ευρύτερα στα επιμέρους των υπόλοιπων ομίλων).

Εάν η προσπάθεια επίλυσης του ασφαλιστικού της Εμπορικής διαφανεί προς το τέλος της εβδομάδας, δεν αποκλείεται για τον FTSE-20 να είναι αρκετή μία διακύμανση με επίκεντρο τις 1.600 μονάδες.

Θα φανεί βέβαια στη συνέχεια και περισσότερο στην αυριανή συνεδρίαση κατά πόσο θα πρέπει να θεωρείται πιθανό ένα ”κλείσιμο” της αγοράς σε εύρος τιμών μεταξύ 2.855-2.899 μονάδων (προς την Παρασκευή).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v