Υπεράνω των 2.900 με ώθηση από τράπεζες

Η ψήφιση του νόμου περί του βασικού μετόχου φαίνεται πως επισπεύδει τις εξελίξεις, με ορατή την ακραία διακύμανση μετοχών και την κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών και ενδιαφέροντος. Σε νέα υψηλά οι 4 από τις 5 ισχυρότερες τραπεζικές μετοχές. Ακολουθεί ο ΟΤΕ, ενώ ξεχωρίζει και ο Γερμανός. Στο 1,5 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πέρασε και τις 2.900 μονάδες ο Γ.Δ., με συναλλαγές περίπου 35 εκατ. ευρώ στα πρώτα λεπτά και τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1.

Από τις μετοχές του FTSE-20 σε νέα υψηλή τιμή κινούνται η Εμπορική (25,1 ευρώ), η Alpha Bank (27 ευρώ), η Πειραιώς (13,28 ευρώ) και βεβαίως η Εθνική Τράπεζα, με κεφαλαιοποίηση που κυμαίνεται πλέον στα 8,7 δισ. ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία ξεχωρίζουν ΕΛΤΕΧ, λόγω των εξελίξεων με αφορμή το θέμα του βασικού μετόχου (δες προσυνεδριακό σχόλιο) και Γερμανός (καθώς ολοκληρώθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης η συσσώρευση λίγο χαμηλότερα των 23 ευρώ, με υψηλή τιμή συνεδρίασης στα 23,44 ευρώ.

Άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενος με την ΕΛΤΕΧ ο Πήγασος, ενισχύεται με 18% (μετά το χθεσινό +20%) και 18.560 τεμάχια.

Η μετοχή της Άκτωρ ενισχύεται επίσης με κατακόρυφα αυξημένες συναλλαγές κατά 4,70%, στα 3,12 ευρώ, καθώς όπως όλα δείχνουν τρέχουν οι εξελίξεις.

Από το μέτωπο των ακτοπλοϊκών αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζεται στη μετοχή της Attica Group (χθες διακινήθηκαν 716.266 μετοχές), ενώ υποχωρούν κατά περίπου 1,1% Blue Star Ferries και Μινωικές Γραμμές.

Θετική απόδοση εμφανίζουν επίσης οι Άβαξ (με σχεδόν διπλάσιες συναλλαγές απ’ ό,τι συνολικά χθες, με ένα πακέτο 50.000 στα 4,22 ευρώ), Αστήρ Παλλάς, ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων, Τεγόπουλος, Τηλέτυπος και Εθνική Ασφαλιστική.

Μεταξύ των μετοχών που εμφανίζουν θετική απόδοση ξεχωρίζουν με αύξηση συναλλαγών οι ΑΕΓΕΚ, Κλωνατέξ, Informatics, Sex Form, Vivere και λοιπές δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v