Ο Τύπος της Παρασκευής

Η εικόνα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων, οι ακάλυπτες επιταγές στο 2004, η κάμψη πληρότητας στα ξενοδοχεία, καθώς και η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη Δυναμική Ζωή είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η εικόνα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων, οι ακάλυπτες επιταγές στο 2004, η κάμψη πληρότητας στα ξενοδοχεία, καθώς και η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη Δυναμική Ζωή είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ελληνική Οικονομία: Η ιστορία της χαμένης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας περιγράφεται με αποκαλυπτικά στοιχεία της Ε.Ε. σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τις επιφυλάξεις του επιχειρηματικού κόσμου και την ανησυχία των εργαζομένων για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εφέτος και το 2006 έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αναλυτικά στοιχεία και οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ, σημειώνει Το Βήμα.

Πού ”σκοντάφτει” η αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία σε ό,τι αφορά το 2005 εξηγεί η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που παράλληλα αναφέρεται στα δεδομένα και στους προβληματισμούς γύρω από την ελληνική οικονομία.

Ακάλυπτες Επιταγές: Εκτίναξη κατά 33% παρουσίασαν οι ακάλυπτες επιταγές στο 2004, το συνολικό ποσό των οποίων ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ έναντι 769 εκατ. ευρώ του 2003, αναφέρει η Καθημερινή.

Σιούφας: ”Θα καταθέσω πρόταση στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το θέμα της ποιότητας ως στρατηγικού παράγοντα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Κέρδος ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Έβερτ: Το έγκλημα του Χ.Α. δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο γιατί θα επαναληφθεί, αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κ. Μιλτ. Έβερτ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΕΒ: ”Ψαλίδισε” τις κυβερνητικές εκτιμήσεις για ανάπτυξη ο ΣΕΒ προβλέποντας ρυθμό μόλις 3,1%, τονίζουν Τα Νέα.

Σε στενωπό βρίσκεται η οικονομία αναφέρει η Ημερησία, επικαλούμενη σχετική δήλωσε του ΣΕΒ, ενώ συμπληρώνει πως οι ξένοι οίκοι βλέπουν ”φρένο” στην ανάπτυξη.

Σοφοκλέους: Η άνοδος προς τις 2.800 μονάδες ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου μέσα στη θερινή ραστώνη, καταμεσής της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν κανείς (λογικά) δεν ασχολούνταν με τη Σοφοκλέους, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που σημειώνει πως από τότε μέχρι σήμερα και ενώ οι χρηματιστηριακοί δείκτες ”θριαμβεύουν”, 63 μετοχές σημειώνουν απώλειες μεγαλύτερες του 30%.

Τουρισμός: Πτώση πληρότητας έως και 25% ανακοίνωσαν οι ξενοδόχοι της Αθήνας, τονίζει Το Βήμα, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο σημειώνει πως τα ξενοδοχεία είναι ”άδεια”, συμπληρώνοντας πως η Ένωση Ξενοδόχων επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτεία.

Πτώση της πληρότητας κατά 25% εμφάνισαν ορισμένες κατηγορίες των αθηναϊκών ξενοδοχείων κατά τον μήνα Νοέμβριο του 2004 σε σύγκριση με πέρυσι, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Λιανεμπόριο: Ο ανταγωνισμός στο λιανεμπόριο τροφίμων λειτουργεί πλήρως και καμία εταιρία του κλάδου δεν έχει δύναμη στην αγορά, αλλά η εικόνα είναι τελείως διαφορετική εάν εξεταστεί η πλευρά της βιομηχανίας και των προμηθευτών, σημειώνει το Κέρδος.

Βαμβακοπαραγωγοί: Ναυάγιο επήλθε στον διάλογο αγορών - υπουργείου σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που τονίζει πως οι συνέπειας είναι άγνωστες.

Τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους και οι βαμβακοπαραγωγοί δεν αποκλείουν τα μπλόκα να ξεκινήσουν από την επόμενη Πέμπτη, παρά τις απειλές της Ρηγίλλης για διαγραφές, ενημερώνουν Τα Νέα.

Εθνική Ασφαλιστική: Οι 450.000 πελάτες στεγαστικών δανείων της Εθνικής Τράπεζας θα αποτελέσουν βασικό μοχλό για τη διείσδυση της Εθνικής Ασφαλιστικής σε μια νέα πελατειακή βάση, που θα επιτρέψει τον διπλασιασμό του ρυθμού αύξησης της παραγωγής της, επισημαίνει η Καθημερινή.

Σχέδια για επέκταση της δραστηριότητας στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων έχει αναπτύξει η Εθνική Ασφαλιστική σύμφωνα με την Ημερησία.

Τράπεζα Αττικής: Προς πώληση θα τεθεί τουλάχιστον το 36% της Τράπεζας Αττικής σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως θα διατεθούν τα ποσοστά του Τ.Τ. και του ΤΠ&Δ.

Δυναμική Ζωή: Στη Δικαιοσύνη στέλνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την υπόθεση της Δυναμική Ζωής, σημειώνει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v