ΑΧΕ: Ενδεχόμενη ”υγιής” αποκόμιση κερδών

Παραμένει θετική η ψυχολογία στη Σοφοκλέους σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές, που εκτιμούν πως η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να υπεραποδίδει των ξένων, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως η απότομη άνοδος στις τιμές του πετρελαίου σε συνδυασμό με την πτώση στην Wall Street ενδέχεται να οδηγήσουν σε ορισμένες κινήσεις αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Ενδεχόμενη ”υγιής” αποκόμιση κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η απότομη αύξηση στις τιμές του δολαρίου αφενός και η χθεσινή πτώση στην Wall Street αφετέρου ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωπαϊκές αγορές σύμφωνα με την Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει πως, παρά το γεγονός ότι η ψυχολογία στη Σοφοκλέους παραμένει ιδιαίτερα θετική, η ”αδυναμία” των ευρωπαϊκών αγορών ενδέχεται να οδηγήσει σε κινήσεις αποκόμισης κερδών, οι οποίες όμως –όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή– αποτελούν υγιή αντίδραση στην απότομη υπεραπόδοση που έχει καταγράψει η Σοφοκλέους.

Το ενδεχόμενο να συνεχίσει να υπεραποδίδει η ελληνική αγορά έναντι των ξένων επισημαίνει η Proton Securities, καθώς –όπως εξηγεί– οι εισροές κεφαλαίων είναι ισχυρές, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως διατηρείται αμετάβλητο το ενδιαφέρον για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

”Μικτή” εικόνα προβλέπει για σήμερα η Σίγμα Securities, η οποία αναφέρεται στην πτώση που εμφάνισαν χθες οι αμερικανικές αγορές, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για ανησυχίες όσον αφορά στα εταιρικά κέρδη, αλλά και στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται για μια ακόμη φορά σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η μεσαία κεφαλαιοποίηση δεν ακολούθησε το ράλι των blue chips και έκλεισε οριακά υψηλότερα (0,03%).

Παράλληλα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως οι μετοχές των μικρότερων τραπεζών έχουν καταγράψει ικανοποιητικές αποδόσεις τις τελευταίες εβδομάδες, εν αναμονή των προσδοκιών για συγχωνεύσεις στον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v