Βασικός Μέτοχος: Η μεγάλη μπούρδα!

Ο νόμος για τον βασικό μέτοχο είναι μια μεγάλη μπούρδα! Κι ως τέτοια θα μείνει στην ιστορία. Η διαπλοκή δεν κτυπιέται με νομικά τερτίπια τέτοιου είδους, αλλά με την επίδειξη ήθους από τους ανθρώπους της εξουσίας. Δυστυχώς, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια σ’ αυτόν τον τόπο για να κατακτάμε κάθε φορά το αυτονόητο...

Βασικός Μέτοχος: Η μεγάλη μπούρδα!
Ο νόμος για τον βασικό μέτοχο είναι μια μεγάλη μπούρδα! Κι ως τέτοια θα μείνει στην ιστορία. Η διαπλοκή δεν κτυπιέται με νομικά τερτίπια τέτοιου είδους, αλλά με την επίδειξη ήθους από τους ανθρώπους της εξουσίας.

Δυστυχώς, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια σ’ αυτόν τον τόπο για να κατακτάμε κάθε φορά το αυτονόητο...

Η βασική πολιτική επιλογή της νέας κυβέρνησης είναι μπούρδα; Αν δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους δεν επιτελούμε τον ρόλο μας. Κι είναι η δεύτερη φορά που επισημαίνουμε τον παραλογισμό όλης αυτής της ιστορίας.

Είναι εντελώς παλαβό να σταματάει η επιχειρηματική δραστηριότητα μιας εταιρείας, επειδή ο αδελφός ή ο ξάδελφος του βασικού μετόχου της έχει σχέση με τον χώρο του Τύπου.

Τυχαίνει να έχει μετοχές σ’ ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης ή να είναι διευθυντικό του στέλεχος. Ακόμη κι αν πρόκειται για τα Νέα του Λεβιδίου Αρκαδίας!

Πριν από λίγο καιρό είχαμε επισημάνει το παράδοξο, υιοθετώντας το υποθετικό σενάριο ότι ο Πήγασος θα αγόραζε το 1% των μετοχών της Μηχανικής. Ο Όμιλος Μπόμπολα, όμως, επέδειξε μεγαλύτερη πανουργία.

Βάζοντας στο παιγνίδι την οικογένεια του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου δημιουργεί ανησυχίες σε όσους φοβούνται το πολιτικό μέλλον της Γιάννας και επιπλέον δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην επιχειρηματικότητα του αδελφού του Κωνσταντίνου, με τον οποίο και βρίσκεται σε αντιπαλότητα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είναι βασικός μέτοχος στη Χαλυβουργική και σημαντικός μέτοχος στην Τράπεζα Πειραιώς. Με άλλα λόγια, η Χαλυβουργική και η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα μπορούν στο μέλλον να αναλαμβάνουν δουλειές του Δημοσίου!!!

Αν αυτό δεν είναι παράλογο, ποιος άλλος μπορεί να είναι ο ορισμός του παραλόγου; Και το πιο τρελό απ’ όλα είναι ότι αν και όλοι γνωρίζουν πως οι διατάξεις που επιχειρούνται να περάσουν από την Βουλή δεν θα γίνουν ανεκτές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιμένουν σε μία υπόθεση που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να τη ”μαζέψουν”. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η επίδειξη ”τσαμπουκά”;

Ασφαλώς και υπήρξε πρόβλημα διαπλοκής. Και η κυβέρνηση εκλέχτηκε με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να το αντιμετωπίσει. Ήταν από τις σημαίες της στην προεκλογική περίοδο. Δεν θα διαφωνήσουμε σε σχέση μ΄ αυτό. Εκεί που διαφωνούμε είναι ο τρόπος που επιλέχτηκε.

Μπούρδα ήταν και ο νόμος Βενιζέλου. Απόδειξη ότι δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το γιατί είναι πολύ απλό και απορούμε για ποιον λόγο δεν το βλέπουν οι πολιτικοί μας. Η διαπλοκή δεν μπορεί να συμβεί δίχως την ενεργό συμμετοχή πολιτικών.

Οι επιχειρηματίες έχουν τα χρήματα, αλλά οι πολιτικοί διαθέτουν την εξουσία. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν στην κατεύθυνση του αποπροσανατολισμού...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v