ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, θετική η ψυχολογία

Θετική παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές, οι οποίες εκτιμούν πως σήμερα η αγορά θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης, ενώ δεν αποκλείουν και τη συνέχιση τάσεων αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, θετική η ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θα παραμείνει ο κατασκευαστικός κλάδος στο επίκεντρο και σήμερα σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που εκτιμά παράλληλα πως η ψυχολογία στη Σοφοκλέους εξακολουθεί να είναι θετική, συμπληρώνοντας πως το ενδεχόμενο πτώσης είναι αρκετά περιορισμένο.

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Proton Securities πως θα παρουσιάσει σήμερα η εγχώρια αγορά ύστερα από τη διόρθωση που εμφάνισαν οι τραπεζικές μετοχές και ο ΟΤΕ χθες.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως η τάση αποκόμισης κερδών που εμφανίστηκε χθες αποτελεί μια ”υγιή” αντίδραση, ενώ σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η ψυχολογία παραμένει θετική.

Συμπληρώνει δε πως οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα premium ώστε να τοποθετηθούν στο ισχυρό και στο, σχετικά ασφαλές, κερδοφόρο momentum της αγοράς.

Επίσης, η Εγνατία Finance, αν και δεν αποκλείει περαιτέρω τάσεις αποκόμισης κερδών, εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον θα αναζωπυρωθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Για ”υγιή” συσσώρευση κατά τη σημερινή συνεδρίαση κάνει λόγο η Σίγμα Securities, εν αναμονή νέων καταλυτών, οι οποίοι θα οδηγήσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, όπως εξηγεί.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αγορά υποχώρησε λόγω έντονων τάσεων ρευστοποιήσεων, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως οι όγκοι των συναλλαγών υποχώρησαν.

Παράλληλα, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως πιέσεις δέχτηκαν κυρίως οι τραπεζικές μετοχές, επισημαίνοντας πως ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 0,79% χαµηλότερα, µε τους όγκους συναλλαγών να κινούνται στα 157,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v