Κινήσεις στη σκιά του Πήγασου

Στις παρυφές της συμφωνίας του Πήγασου διαμορφώνονται τουλάχιστον αξιοπερίεργες κινήσεις και διακυμάνσεις. Για το κύριο θέμα των ημερών παράγοντες της επενδυτικής κοινότητας εκφράζουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις, τη στιγμή που εύλογα ερωτήματα προκαλεί το ”άδειασμα” στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η επιφυλακτικότητα είναι έκδηλη, όχι μόνο στην υψηλή, αλλά και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται από την αιφνίδια, γύρω στις 14:30, υποχώρηση της ΕΛΤΕΧ προς τα 3,66 ευρώ, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, αλλά και από την ανάλογα υψηλή εμπορευσιμότητα που καταγράφεται στη μετοχή της Ακτωρ (στα 3,34 ευρώ).

Από τη συμπεριφορά αυτών των δύο μετοχών, αλλά και την υπεραντίδραση στα 5,42 ευρώ της μετοχής της Τηλέτυπος (με επίσης αυξημένες συναλλαγές), δίνεται τροφή για υποθέσεις και εικασίες στην αγορά.

Μέρος της προσφοράς που εκδηλώνεται στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ δεν δικαιολογείται, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, σε ενδεχόμενη κάλυψη ανοιχτών υποθέσεων, πιθανών αγορών που είχαν πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης – Πέμπτης.

Αναμφίβολα, οι... παρυφές της υπόθεσης του Πήγασου έχουν αναδειχθεί σε κύριο θέμα των ημερών και απασχολούν την επενδυτική κοινότητα, τη στιγμή που ένθεν και ένθεν εκφράζονται γνώμες και εκτιμήσεις που άπτονται του θέματος.

Υπάρχει, λόγου χάρη, μερίδα παραγόντων της αγοράς που διερωτάται κατά πόσο είναι σύννομη με το πλαίσιο των χρηματιστηριακών κανονισμών ή όχι η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Τηλέτυπος, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Πήγασος.

Το προφανές, όμως, είναι πως με αυτά και με εκείνα ο Γ.Δ. υποχωρεί προς τις 2.870,5 μονάδες, κάτι που ενισχύει την αρχική επιφυλακτική μας θέση για τις τουλάχιστον δύο πρώτες συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v