Ο Τύπος της Πέμπτης

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, οι αλλαγές στον εργασιακό νόμο, οι συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για τα καταναλωτικά δάνεια και η συνάντηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, οι αλλαγές στον εργασιακό νόμο, οι συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για τα καταναλωτικά δάνεια και η συνάντηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Ακίνητα: Την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από 1/1/2006 σε συνδυασμό με την επιβολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές στις οποίες θα ισχύσουν νέες υψηλότερες τιμές προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με Το Βήμα.

Για σαφή στήριξη του υπουργού Οικονομίας στο ΕΛΚΕ κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αναπτυξιακός: Ένα δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα εκταμιευθούν μέχρι τα τέλη του 2005 για επενδύσεις που θα γίνουν από τις επιχειρήσεις της χώρας αξιοποιώντας τις ”ευκαιρίες” του Αναπτυξιακού Νόμου, τονίζει το Κέρδος.

Παναγιωτόπουλος: Αλλαγές στον εργασιακό Νόμο 2874, κυρίως στο σκέλος που αφορά στις υπερωρίες και με στόχο να καταστούν ευκολότερες και φθηνότερες δρομολογεί το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τονίζει η Καθημερινή.

Γκαργκάνας: Την αύξηση των προβλέψεων για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτικών δανείων και τη μείωση στα στεγαστικά δάνεια προκαλεί η Τράπεζα της Ελλάδος για τη ραγδαία πιστωτική επέκταση, ειδικά στον τομέα της καταναλωτικής πίστης, επισημαίνει η Καθημερινή, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο σημειώνει πως η Τράπεζα της Ελλάδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

ΣΕΒ: ”Κατασκεύασμα” με τεράστιες παράπλευρες επιπτώσεις, που αποθαρρύνει τον επιχειρηματικό κόσμο και επιβαρύνει το κλίμα που σταδιακά φαίνεται να διαμορφώνεται στην οικονομία, χαρακτηρίζουν οι βιομήχανοι το σχέδιο για τον ”βασικό μέτοχο” αναφέρει το Κέρδος.

Για νέο σφυροκόπημα από την ηγεσία του ΣΕΒ για τον ”βασικό μέτοχο” κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Οδ. Κυριακόπουλος δήλωσε ότι χρειάζονται χρόνια και προσπάθειες για να δημιουργηθεί ένα υγιές επιχειρηματικό κλίμα και αρκεί ένας νόμος, όπως αυτός του υπουργείου Εσωτερικών, για να το καταστρέψει.

ΟΤΕ: Η ΟΜΕ-ΟΤΕ απέρριψε χθες τις προτάσεις της διοίκησης του Οργανισμού σχετικά με την αλλαγή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και την κατάργηση μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους, σημειώνει Το Βήμα.

Έξω από τις λίστες της μονιμοποίησης αφήνει ο Οργανισμός τους έκτακτους υπαλλήλους, τονίζει η Ημερησία.

ΟΠΑΠ: Έρχεται placement στον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την Εξπρές, που αναφέρει πως η συμπεριφορά του τίτλου δείχνει ότι η αγορά προεξοφλεί άμεση διάθεση πακέτου μετοχών.

Μπόμπολας: Μετά το ”ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων για την πώληση της εκδοτικής εταιρίας Πήγασος στον επιχειρηματία Θεοδ. Αγγελόπουλο, ο κ. Μπόμπολας, ευρισκόμενος προφανώς σε δυσχερέστατη θέση, εμφανίζεται εν μέσω φημών να αναζητεί τρόπους απεμπλοκής του είτε από τις εκδοτικές είτε από τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις του, τονίζει η Καθημερινή.

Μετά τη ματαίωση της πώλησης του εκδοτικού ομίλου Πήγασος, είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο ο βασικός μέτοχος της Ελληνικής Τεχνοδομικής Λ. Μπόμπολας να μειώσει το ποσοστό κάτω του 1% στην εισηγμένη εταιρία, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία της Άκτωρ στον χώρο των κατασκευών, σημειώνει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v