Ζητείται διάχυση του ενδιαφέροντος

Για την επόμενη εβδομάδα, εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες, πως θα επιδιωχθεί η προσέγγιση και ενδεχομένως υπέρβαση των 2.905 μονάδων. Δεδομένη θεωρούν την αυξημένη ρευστότητα των ξένων πελατών τους, παραμένει, όμως, επικεντρωμένη σε ελάχιστες μετοχές– επιλογές. Ζητείται διάχυση του ενδιαφέροντος και σταθεροποίηση του τζίρου στα 200- 220 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απαραίτητη συνθήκη για να προσεγγιστεί και εν συνεχεία να διασπαστεί η ”οροφή” των 2.905 μονάδων είναι η διάχυση της αντίδρασης και σε άλλες μετοχές πέραν των Εθνικής, Alpha, Εurobank, Εμπορικής και Πειραιώς.

Σε αντίθετη περίπτωση, κάθε προσπάθεια αφορά αυστηρά και μόνο τις συγκεκριμένες μετοχές και όχι ένα μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς ικανό να προσελκύσει μεγαλύτερη ρευστότητα.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σημειώνουν πως για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει ο ημερήσιος τζίρος να σταθεροποιηθεί καταρχήν στα 200- 220 εκατ. ευρώ.

Βραχυπρόθεσμα, όμως μέχρι και την αυριανή συνεδρίαση, θα πρέπει να προσεχθεί η τιμή όπου επιδιώκεται να κλείσει η σειρά μηνός Ιανουαρίου, στα Παράγωγα, σε εύρος που διαμορφώνεται μεταξύ των 1.600- 1.608 μονάδων.

Ενδεχομένως, η άρνηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην πρόταση Βουρλούμη για το θέμα της άρσης μονιμότητας να σταθεί αφορμή για μερική κατοχύρωση κερδών στη μετοχή του Οργανισμού.

Πάντως οι ίδιοι παράγοντες σημείωναν πως έχουν για λογαριασμό των ξένων πελατών τους αυξημένη ρευστότητα και εντολές αγοράς, κυρίως στην Εθνική, δευτερευόντως στην Alpha και Eurobank και σε ακόμη 2-3 μετοχές του FTSE-20, ικανές να οδηγήσουν ίσως από την αρχή της επόμενης εβδομάδας την τιμή των συγκεκριμένων μετοχών προς υψηλότερα επίπεδα τιμών– στόχων, που έχουν τεθεί τις τελευταίες μέρες, κυρίως στους ξένους οίκους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v