Με τα βλέμματα στο ΧΠΑ

Λίγο χαμηλότερα των 2.900 μονάδων προσκρούει η προσπάθεια αντίδρασης, καθώς εκδηλώνονται πιέσεις, κυρίως σε μετοχές του FTSE-20, οι οποίες ωθούν το συγκεκριμένο Δείκτη προς τις 1.615 μονάδες. Εντονη φημολογία για τα νέα σχέδια της οικογένειας Μπόμπολα ωθούν ΕΛΤΕΧ και Πήγασο. Πειραιώς και ΚΑΕ συμπληρώνουν τους πρωταγωνιστές των blue chips.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο χαμηλότερα από τις 2.900 μονάδες είναι προφανές πως ”κλείνει” αυτή η εβδομάδα.

Ήταν εκ των πραγμάτων, και λόγω της λήξης των παραγώγων, ιδιαίτερα δυσχερής η προσέγγιση και ενδεχομένως υπέρβαση της ”οροφής” των 2.905 μονάδων αυτήν την εβδομάδα.

Ο FTSE-20, μετά την αρχική αντίδραση προς τις 1.630 μονάδες, ισορροπεί πλέον (αρνητικά) χαμηλότερα προς τις 1.615 μονάδες.

Χαμηλότερα εμφανίζονται οι πωλητές στη μετοχή της Eurobank (προς τα 24,8 ευρώ), στην Alpha (προς τα 26,5 ευρώ), ενώ λίγο χαμηλότερα (στα 26,4 ευρώ) διαμορφώνεται η τιμή για την Εθνική.

Συνεχίζουν θετικά, αν και με ηπιότερο ρυθμό, οι μετοχές των Πειραιώς στα 14,44 ευρώ και Εμπορικής στα 26,08 ευρώ, ενώ κατά 1,12% ενισχύεται η μετοχή των ΚΑΕ.

Σημαντικά κέρδη 5,14% για την Ελληνική Τεχνοδομική, νευρικότητα στον Πήγασο, καθώς φήμες αναφέρουν πως η οικογένεια Μπόμπολα εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τις κατασκευές και μεταβίβασης της συμμετοχής στους αδελφούς Καλλιτσάντση.

Από το MID-40, με συναλλαγές περίπου μισού εκατ. τεμαχίων, πραγματοποιούνται πράξεις στα 3,34-3,38 ευρώ για τη μετοχή της Εγνατίας, ενώ με αυξημένο τζίρο συνεχίζουν Ολυμπιακή Τεχνική, Ιατρικό Αθηνών, Αττικής και Γενική.

Όμως, την τελευταία μισή ώρα έχει επιβαρυνθεί σημαντικά η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 3, με τις Λεβεντάκης, Κλωστήρια Ναούσης, Πήγασος, Interfish, Alfa Συμμετοχές, Τεξαπρέτ, Κλωνατέξ, Ελληνική Υφαντουργία, Πουλιάδης, Eurodrip να υποχωρούν με ποσοστό μεγαλύτερο του 3%.

Με βάση τη μέχρι στιγμής διακύμανση του FTSE-20 αποκτά ενδιαφέρον στη συνέχεια, καθώς τα ελάχιστα συμβόλαια που απομένουν για μετακύλιση προσφέρονται σε τιμή λίγο χαμηλότερη (σταθερά πάντως υψηλότερα των 1.600-1.608 μονάδων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v