Η Εμπορική στο ”τιμόνι” της αγοράς

Με αιχμή τις Πειραιώς και Εμπορική από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και τις Εγνατία, Αττικής από τη μεσαία, ο τραπεζικός κλάδος παραμένει δικαιωματικά στο προσκήνιο. Με ώθηση από τον συγκεκριμένο Δείκτη οδηγούνται υψηλότερα ο FTSE-20, αλλά και ο Γενικός, ο οποίος βαδίζει προς τις 2.900 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Εμπορική και Πειραιώς έχει μεταφερθεί σημαντικό μέρος (και) του βραχυπρόθεσμου παιχνιδιού.

Για διαφορετικούς βέβαια λόγους, που όμως έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή την καταγραφή υψηλότατων υπεραξιών σε βραχύτατο χρονικό διάστημα.

Ήδη, η μετοχή της Πειραιώς, με νέα υψηλή τιμή στα 14,60 ευρώ και συναλλαγές περισσότερες των 350.000 τεμαχίων (στις 11:40), ενισχύεται κατά 3,7%, ενώ κατά 4,3% ενισχύεται στα 26,70 ευρώ η μετοχή της Εμπορικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι συναλλαγές των Εμπορικής, Alpha και Eurobank διαμορφώνονταν την ίδια ώρα σε χαμηλότερο επίπεδο.

Για τον FTSE-20, διαμορφώνεται εμφανώς περιοχή ”κλεισίματος” υψηλότερα των 1.600-1.608 μονάδων, κάτι που θα επιδράσει... ηρεμιστικά στην αυριανή λήξη των παραγώγων μηνός Ιανουαρίου.

Όμως, διαπιστώνεται παράλληλη τραπεζική κίνηση και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς ανάλογη συμπεριφορά σημειώνεται για τις Αττικής, Γενική, κυρίως, όμως, την Εγνατία.

Η μετοχή της τελευταίας, με συναλλαγές περισσότερες των 300.000 τεμαχίων (στις 11:45) ενισχυόταν κατά 4,3% στα 3,44 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών–πτωτικών διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 1,5, ενώ απόδοση υψηλότερη του 2% σημειωνόταν για τις Φλεξοπάκ, ΚΑΕ, Φοίνιξ-Metrolife, Fanco, Ιμάκο, Lavipharm, Εικόνα Ηχος, Ελληνικά Καλώδια και ορισμένους ακόμη τίτλους.

Με το Γ.Δ. πλέον και πάλι πολύ κοντά στις 2.900 μονάδες θα ήταν χρήσιμο στη συνέχεια να επιβεβαιωθεί η επικρατούσα διάθεση (αγορών) για τις μετοχές των Εμπορικής, Πειραιώς και ενδεχομένως των Εθνικής, ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v