Επιβεβαίωση των 2.900 - Μόχλευση στα ”μεσαία”

Τεχνικά έτοιμος για την επόμενη ανοδική κίνηση ο Γ.Δ., ενισχύεται και από τη συνολικότερη εικόνα της αγοράς που εμφανίζεται δυνατή και στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Σε επιμέρους ενδεχόμενα επικεντρώνεται το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον και σημειώνονται οι υψηλότερες αποδόσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν για τον Γ.Δ. κρατηθεί ”κλείσιμο” υψηλότερα των 2.905 μονάδων, η επόμενη τρίτη κατά σειρά ανοδική κίνηση (ενός συνολικότερου κύκλου) θα έρθει και γρηγορότερα και επιθετικότερα.

Μετοχή-”σηματωρός” του φλέγοντος ζητήματος του Ασφαλιστικού είναι και παραμένει η Εμπορική, όπου με επίκεντρο το συγκεκριμένο θέμα κυοφορούνται εξελίξεις που δικαιολογούν απόλυτα τη σταθερή ενίσχυση της τιμής.

Το ενθαρρυντικό, όμως, είναι πως υπεραπόδοση καταγράφεται κυρίως για τον Mid-40 (1,33%) και τον SC-80 (1,38%) όπου συνέργειες, φήμες και ενδεχόμενα ωθούν υψηλότερα τις αποτιμήσεις.

Από την περίπτωση των Μινωικών και των μικρότερων τραπεζών μέχρι τον Μυτιληναίο, τις κατασκευαστικές και τις εκδόσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως μεγάλο μέρος του ”αέρα” που παίχτηκε τις προηγούμενες μέρες, φαίνεται να έχει καλυφθεί, ενώ η ομαλή λήξη, σήμερα, των συμβολαίων Ιανουαρίου στα Παράγωγα ενισχύουν το θετικό κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v