Ο Τύπος της Παρασκευής

Στο νομοσχέδιο για τον Βασικό Μέτοχο το οποίο υπερψηφίστηκε, στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του ενδεκαμήνου 2004, στη ”φορολογική επιδρομή” που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και στις αποφάσεις του ΟΤΕ για μη επαναπρόσληψη 1.600 συμβασιούχων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στο νομοσχέδιο για τον Βασικό Μέτοχο το οποίο υπερψηφίστηκε, στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του ενδεκαμήνου 2004, στη ”φορολογική επιδρομή” που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και στις αποφάσεις του ΟΤΕ για μη επαναπρόσληψη 1.600 συμβασιούχων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Βασικός Μέτοχος: Σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθες το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον Βασικό Μέτοχο, ενώ η κυβέρνηση προχώρησε σε τροποποιήσεις που αποσκοπούν στην περαιτέρω θωράκιση των διατάξεών του, αναφέρει η Καθημερινή.

Χιονοστιβάδα εξελίξεων εξελίχθηκε χθες στην υπόθεση για τον Βασικό Μέτοχο σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως με 10 τροπολογίες ο Πρ. Παυλόπουλος κατέστησε το νομοσχέδιο που τελικά ψηφίστηκε αυστηρότερο και πιο περίπλοκο γραφειοκρατικά.

Για νόμο ”εξάμβλωμα” για τη Δημοκρατία κάνει λόγο η Ημερησία, που εκτιμά πως αποτελεί πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και την οικονομία, ενώ συμπληρώνει πως το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τον νόμο για τον Βασικό Μέτοχο.

Με αλλαγές για τον Τύπο ψηφίστηκε χθες κατ’ άρθρο από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Βασικό Μέτοχο, αποτελώντας και πάλι αντικείμενο έντονων διαξιφισμών, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Ισοζύγιο: Σημαντική βελτίωση παρουσίασε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, κυρίως εξαιτίας της ανόδου που σημείωσαν οι ναυτιλιακές συναλλαγές, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 40%, σημειώνει η Καθημερινή.

Φορολογικά Έσοδα: Τη διενέργεια ελέγχων σε υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους, καθώς και στη χρήση 2003 ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης από τους προϊσταμένους των εφοριών και τους διευθυντές των ελεγκτικών υπηρεσιών, αναφέρει η Καθημερινή.

”Μαζέψτε περισσότερα λεφτά από φόρους” ήταν η εντολή που έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει ότι ο κ. Αλογοσκούφης ζήτησε από τους προϊσταμένους των εφοριών και τους ελεγκτές να εισπράξουν φέτος 12% παραπάνω έσοδα σε σχέση με πέρυσι, ποσοστό που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό.

Για φορολογική επιδρομή κάνει λόγο το Κέρδος, που επισημαίνει πως τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν κατορθώνει να μειώσει τα κίνητρα της φοροδιαφυγής και νομιμοποιεί εμμέσως τους ”ανειλικρινείς” φορολογούμενους με ρυθμίσεις, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι άλλοι, οι οποίοι θα επωμίζονται τα βάρη εξάλειψης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Σοφοκλέους: Η ελληνική αγορά μετοχών φαίνεται να βιώνει μια νέα εποχή, τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει πως εδώ και μήνες οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές ασχολούνται ενεργά με τη Σοφοκλέους καταγράφοντας υψηλούς όγκους συναλλαγών, προσθέτοντας παράλληλα πως είναι γνωστό ότι οι ξένοι κατέχουν πλέον το περίπου 42% της κεφαλαιοποίησης του FTSE-20.

Εφορίες: Μάνατζερ για να βάλουν τάξη στις εφορίες, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων, αναζητεί το οικονομικό επιτελείο και ξορκίζει την αρνητική πορεία των εσόδων του 2004, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Κακλαμάνης: Την απόφασή του να προχωρήσει οπωσδήποτε σε εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών στα νοσοκομεία, με στόχο την εξάλειψη του εξόχως αποκρουστικού φαινομένου των ράντζων και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, επανέλαβε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτας Κακλαμάνης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Καταναλωτικά Δάνεια: Μέτρα που θα στοχεύουν στο να επιβραδύνουν τους ρυθμούς αύξησης των καταναλωτικών δανείων θα ανακοινώσει σύντομα η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στην αύξηση των προβλέψεων για τα καταναλωτικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει Το Βήμα.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Υπέρ του άμεσου ανοίγματος του Ασφαλιστικού τάσσεται ο ΣΕΒ, ενώ, όπως αναφέρει Το Βήμα, ο σύνδεσμος εκτιμά ότι η επίλυση του προβλήματος μπορεί να προέλθει από την ιδιωτική ασφάλιση.

Καύσιμα: Σε 1,5 δισ. ευρώ εκτιμούν τον τζίρο του λαθρεμπορίου καυσίμων οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας βενζινοπωλών, σύμφωνα με Το Βήμα.

Οικοδομή: Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα από την οικοδομική δραστηριότητα σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Αττική ανήλθε στο 14,4% στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου.

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Άμεσος είναι ο κίνδυνος να μείνει η χώρα στο σκοτάδι τονίζει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως η ΔΕΗ έως τον Απρίλιο θα ετοιμάσει πρόγραμμα περιστολής της κατανάλωσης.

Τράπεζες: ”Τρομαγμένοι” τραπεζίτες ζητούν αναβολή των ΔΛΠ εξαιτίας της αδυναμίας επίλυσης του Ασφαλιστικού, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως σε αυτό το πλαίσιο υπό πίεση βρίσκονται η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών.

Κλωστοϋφαντουργία: Μείωση της απασχόλησης κατά 16,77% κατά μέσο όρο, την τελευταία τριετία, παρουσιάζουν 7 κλωστοϋφαντουργίες εισηγμένες στο Χ.Α., πολύ υψηλότερη από τη μέση μείωση της Ευρώπης των ”15”, που υπολογίζεται στο 7,1% τονίζει το Κέρδος.

ΟΤΕ: Χάνουν τη μονιμοποίηση 1.600 συμβασιούχοι του ΟΤΕ τονίζει ο Ελεύθερος Τύπος, ενώ Τα Νέα επισημαίνουν πως η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε χθες τη νύχτα την απόλυση 1.600 συμβασιούχων.

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 22,1 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το κόστος εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως οι δαπάνες της τράπεζας θα περιοριστούν κατά 11,1 εκατ. ευρώ.

Πήγασος: Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις σε οικονομικούς και πολιτικούς τίτλους η απότομη διακοπή των συνομιλιών μεταξύ της οικογένειας Μπόμπολα και του κ. Θ. Αγγελόπουλου για τον έλεγχο της Πήγασος, και δη καθώς ο τελευταίος ανέλαβε με ανακοίνωσή του ουσιαστική την πλήρη ”ευθύνη” για το ”ναυάγιο” των συνομιλιών.

Έθνος: Ξαφνικές αλλαγές επήλθαν χθες στην κορυφή του ”Έθνους” σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Έμπεδος: Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Έμπεδος υποβάλλει ο Νικόλαος Κουμπάτης, ο οποίος αποχωρεί παράλληλα και από το διοικητικό συμβούλιο, αναφέρει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v