Συνεδρίαση... αναμονής

Επιμέρους θέματα, όπως η μη επαναπρόσληψη των συμβασιούχων του ΟΤΕ, οι νέες μετοχές της Eurobank, το Ασφαλιστικό των τραπεζών, με αιχμή την Εμπορική, αποτελούν καταλύτες που θα καθορίσουν σταδιακά από σήμερα, και εντονότερα από τη Δευτέρα, την τάση της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, λόγω παραγώγων, θεωρείται και είναι σε μεγάλο ποσοστό η σημερινή συνεδρίαση.

Τα σπουδαία για την αγορά αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς τόσο το Ασφαλιστικό των τραπεζών όσο και επιμέρους θέματα – εκκρεμότητες χρήζουν άμεσης διευθέτησης.

Αναμφίβολα το Ασφαλιστικό λόγω και της Εμπορικής, όπου προεξοφλείται κατ’ αρχήν συμφωνία, θα επηρεάσει ενδεχομένως και από σήμερα επιμέρους τίτλους του κλάδου.

Από τον κλάδο θα πρέπει επίσης να συνεκτιμηθεί πως από τη Δευτέρα ξεκινά η διαπραγμάτευση περίπου 2,9 εκατ. νέων τίτλων της Eurobank με τιμή άσκησης από 5,5 έως 9,3 ευρώ (τρέχουσα τιμή 24,94 ευρώ με -0,24% και 570.746 τεμάχια στη χθεσινή συνεδρίαση).

Η μη επαναπρόσληψη 1.600 συμβασιούχων από τον ΟΤΕ (βλ. σχετικό θέμα) αποτελεί μία δεύτερη παράμετρο που θα επηρεάσει ανάλογα τη μετοχή, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα της διοίκησης προς την κατεύθυνση μείωσης του κόστους λειτουργίας.

Στον ΟΠΑΠ, όπου θεωρείται δεδομένη η μη εσπευσμένη μετοχοποίηση, θα πρέπει επίσης να αναζητηθεί ισορροπία μάλλον υψηλότερα των 19 ευρώ.

Κατά συνέπεια από Δευτέρα θα πρέπει να αναμένουμε την επιβεβαίωση (ή όχι) της δυναμικής της αγοράς για προσέγγιση και υπέρβαση (ή όχι) των 2.905 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v