ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία- ”εμπόδιο” οι ξένες αγορές

Παραμένει θετική ψυχολογία στη Σοφοκλέους σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές, οι οποίες όμως εκτιμούν πως η εγχώρια αγορά ενδέχεται να επηρεαστεί αρνητικά από την ”αδυναμία” των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει πιέσεις λόγω των νέων μετοχών που ξεκινούν διαπραγμάτευση από Δευτέρα ύστερα από προγράμματα stock options.

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία- ”εμπόδιο” οι ξένες αγορές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η οποία όμως αναφέρει πως η κάμψη που εκδηλώθηκε στις ξένες αγορές ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά και τη Σοφοκλέους.

”Ευνοϊκό” παραμένει το κλίμα στην εγχώρια αγορά σημειώνει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει πως το πλέον πιθανό σενάριο για σήμερα είναι η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, ιδιαίτερα εάν συνεχιστεί η αδυναμία στις ξένες αγορές.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως σήμερα λήγουν και τα παράγωγα.

Η Proton Securities από την πλευρά της επισημαίνει πως η ψυχολογία παραμένει θετική, ενώ παράλληλα αναφέρει πως η εισαγωγή νέων μετοχών εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ξεκινούν διαπραγμάτευση από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στην αγορά.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities αναφέρει πως η ρευστότητα στην αγορά ενδέχεται να συνεχιστεί, ενώ ταυτόχρονα εκτιμά πως η αποκόμιση κερδών σε ορισμένες περιπτώσεις θα αποτελέσει ”καλή” κίνηση.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισαν χθες οι μετοχές στη Σοφοκλέους, με τους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Ο FTSE-20 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,39%, ενώ η Marfin Analysis συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης οδήγησε τον FTSE-40 κατά 1,16% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v