Θετικό πρόσημο και κινήσεις στα ”μεσαία”

Με οδηγό κυρίως τον ΟΠΑΠ κινείται θετικά ο Γ.Δ., με πολύτιμη όμως στήριξη από τις Cosmote, Coca-Cola και ΟΤΕ. Ενδιαφέρουσες οι επιμέρους κινήσεις στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, απ’ όπου ξεχωρίζει η με αυξημένες συναλλαγές υπεραντίδραση των ΓΕΚ-Ερμή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένα ακόμη ”χτύπημα” των 2.905 μονάδων δόθηκε στην αρχή της συνεδρίασης, με τον Γ.Δ. να φτάνει μέχρι τις 2.901,7 μονάδες.

Το ενδιαφέρον είναι πως στην αρχική αντίδραση του FTSE-20 πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν μη τραπεζικές μετοχές, καθώς με αιχμή τον ΟΠΑΠ ακολούθησαν οι Coca-Cola, Cosmote, Hyatt και ΟΤΕ.

Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο, που κατά πάσα βεβαιότητα σχετίζεται με τις εξελίξεις στον κλάδο, αφορά στην εκρηκτική υπεραντίδραση μετοχών όπως οι ΓΕΚ-Ερμής, με τις συναλλαγές στην πρώτη να ξεπερνούν το 1 εκατ. και η τιμή να ενισχύεται μέχρι και 8%.

Ανάλογη συμπεριφορά καταγράφηκε και για τη μετοχή της Ερμής, ενώ 5,1%, στα 6,70, ενισχύεται ο τίτλος της Τέρνα.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα, ύστερα από καιρό, σημειώνεται στη μετοχή της Κορασίδης (στα 1,48 ευρώ), τις θυγατρικές του ομίλου Εθνικής (Ασφαλιστική, Εθνική Ακινήτων), της... συνδεδεμένης Ηρακλής, ενώ νέα υψηλή τιμή καταγράφεται στα 21,80 ευρώ για τη μετοχή της Intralot.

Σχετική κινητικότητα παρατηρείται και στο χώρο των μικρότερων τραπεζών, με τις Aspis Bank, Γενική και Εγνατία να συνεχίζουν ανοδικά.

Μεταξύ των 4 μικρότερων τραπεζικών μετοχών υποαπόδοση εμφανίζεται για τον τίτλο της Ασπίς.

Για την επόμενη ώρα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η δυνατότητα προσέγγισης των 2.905 μονάδων, αν και η κυρίως κίνηση, εάν βοηθήσει η συγκυρία, αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v