ΑΧΕ: Τράπεζες στο επίκεντρο

Ο τραπεζικές μετοχές θα βρεθούν για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο λόγω του νέου κύκλου των διαπραγματεύσεων γύρω από το Ασφαλιστικό προβλέπουν οι χρηματιστηριακές, μερίδα των οποίων εκτιμά πως η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά παραμένει θετική.

ΑΧΕ: Τράπεζες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία της αγοράς σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που εκτιμά πως το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως ο κλάδος των τραπεζών θα παραμείνει στο επίκεντρο για μια ακόμη συνεδρίαση.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως το Ασφαλιστικό των τραπεζών θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και τους εκπροσώπους των τραπεζών.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities αναφέρει πως στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι κινήσεις των βασικών μετόχων της Ελληνικής Τεχνοδομικής στο πλαίσιο της προκήρυξης διαγωνισμών για νέα δημόσια έργα.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για την αγορά η Εγνατία Finance, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων αφενός και αφετέρου εν όψει του ”αδύναμου” ανοίγματος που προβλέπεται για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο εκτιμά η Εγνατία Finance, στο πλαίσιο των εξελίξεων γύρω από το Ασφαλιστικό, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο είναι ”υγιές”, βοηθώντας το σύνολο της αγοράς να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών.

Εξάλλου, η Proton Securities προβλέπει ”αδύναμο” άνοιγμα λόγω της έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορισμένων εταιριών, ενώ επισημαίνει πως η προοπτική σημαντικής υποχώρησης είναι περιορισμένη.

Η Eurocorp, πάντως, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών.

Για τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα θα πρέπει να µελετηθεί η κίνηση του Γενικού ∆είκτη σε σχέση µε την πορεία των συναλλαγών, εκτιμά η Omega Bank στο εβδομαδιαίο report της, που συμπληρώνει πως σε συνδυασµό µε τη διατήρηση των τιµών πάνω από την περιοχή των 2.850 µονάδων θα θεωρηθεί ως αγοραστικό σήµα για τους επενδυτές µε βραχυπρόθεσµη επενδυτική στρατηγική.

Ενδειξη ενίσχυσης των θέσεων, σύμφωνα με την Omega Bank, θα αποτελέσει η αποφασιστική διάσπαση των 2.930 µε ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς –όπως εξηγεί η Omega Bank- θα επιβεβαιώσει την έναρξη ενός νέου βραχυπρόθεσµου ανοδικού κύκλου που θα οδηγήσει τις τιµές πάνω από την περιοχή των 2.970 µονάδων.

Η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ από την πλευρά της αναφέρει πως τεχνικά ο Γενικός Δείκτης μετά τη διόρθωση των 2.826 μονάδων και το κλείσιμο πάνω από τις 2.900 μονάδες έχει πλέον στόχο το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων και το ουσιαστικό τεχνικό όριο των 3.090 μονάδων, όπου εντοπίζεται μεσοχρόνια ανοδική γραμμή τάσης με κλίση που μεταβάλλεται κατά μία μονάδα για κάθε συνεδρίαση.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ανοδικά, με έντονες αγοραστικές τάσεις, κινήθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι επενδυτές επικεντρώθηκαν σε µετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 187,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v