Ο Τύπος της Δευτέρας

Το ταμειακό έλλειμμα, τα περιθώρια του κρατικού προϋπολογισμού, το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και οι αυξημένες επισφάλειες που αντιμετωπίζει το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το ταμειακό έλλειμμα, τα περιθώρια του κρατικού προϋπολογισμού, το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και οι αυξημένες επισφάλειες που αντιμετωπίζει το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Αγρότες: Με ανοικτή την απειλή για μπλόκα κινούνται σήμερα τα τρακτέρ προς τα Τέμπη, ενώ το βαμβάκι αποδεικνύεται η κορυφή του παγόβουνου για τα αγροτικά προβλήματα, αναφέρουν Τα Νέα.

Στα Τέμπη κατευθύνονται από το πρωί τα τρακτέρ της Θεσσαλίας, σε μια προσπάθεια να καμφθεί η σκληρή στάση που κρατάει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευαγγ. Μπασιάκος, ο οποίος χθες κατηγόρησε τους επικεφαλής των κινητοποιήσεων ως ”ανεύθυνους πολιτικάντηδες” και ως ”λαϊκιστές” σημειώνει η Ελευθεροτυπία.

Ταμειακό Έλλειμμα: Στο ”κόκκινο” ανήλθε το ταμειακό έλλειμμα την πρώτη χρονιά διαχείρισης της οικονομίας από τη Νέα Δημοκρατία τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το ταμειακό έλλειμμα ανήλθε στα 16 δισ. ευρώ ξεπερνώντας το 10% του ΑΕΠ.

Προϋπολογισμός: Εντός των στενών περιθωρίων του Κρατικού Προϋπολογισμού θα κινούνται οι εισοδηματικές αυξήσεις του 2005 για δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους του Δημοσίου, αγρότες, χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, συνταξιούχους ΙΚΑ, επιδομάτων ανεργίας και αναπηρίας, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Αυστηρά μέτρα θα τηρούνται για τους αναδόχους των εισηγμένων επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία σχεδιάζονται αλλαγές και στα ενημερωτικά δελτία των υπό ένταξη εταιριών.

Ανταγωνισμός: Έναν πολυμέτωπο αγώνα για τη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Με τον Γ. Κωστόπουλο, πρόεδρο της Alpha Bank, συναντάται σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, σημειώνει η Ημερησία.

Τράπεζες: Ανησυχία προκαλεί η αυξανόμενη αδυναμία εξυπηρέτησης τακτών οικονομικών υποχρεώσεων από ιδιώτες και επαγγελματίες, εξέλιξη η οποία προσβάλλει την υγεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ναυτιλία: Μείωση του ναυτιλιακού συναλλάγματος προβλέπουν οι τραπεζίτες σύμφωνα με την Ημερησία.

Alpha Bank: Στο στόχαστρο συμφερόντων βρίσκεται η Alpha Bank σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τράπεζα Πειραιώς: Επισπεύδεται το placement της Πειραιώς αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που εκτιμά πως ακολουθούν οι σχετικές διαδικασίες από πλευράς Εθνικής.

ΔΟΛ: Στον ”επίσημο” δρόμο που προσπάθησε να χαράξει το ζεύγος Αγγελόπουλου σχεδιάζει να κινηθεί και ο Σπύρος Λάτσης αποκτώντας τον έλεγχο του ΔΟΛ επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v