Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην έκθεση της Κομισιόν για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας το 2004, στο νομοσχέδιο για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στη Σοφοκλέους, αλλά και στην πώληση του 50% της NovaBank από τον Δ. Κοντομηνά στη Millennium BCP αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην έκθεση της Κομισιόν για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας το 2004, στο νομοσχέδιο για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στη Σοφοκλέους, αλλά και στην πώληση του 50% της NovaBank από τον Δ. Κοντομηνά στη Millennium BCP αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ελληνική Οικονομία: Καταπέλτης για τον πρώτο χρόνο διαχείρισης της οικονομίας από την κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι η έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κομισιόν, αναφέρει η Ημερησία επισημαίνοντας ότι ”το 2004 δεν έγινε σχεδόν τίποτα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του χρέους, την ανεργία”.

Χαμένη χρονιά για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζει η Κομισιόν το 2004 σε έκθεσή της που θα δοθεί σήμερα αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως η Κομισιόν εισηγείται μέτρα στα διαρθρωτικά, την αγορά εργασίας και το Ασφαλιστικό, για το άνοιγμα του οποίου είχε κάνει νύξη προχθές ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Την υστέρηση της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά στα μέτρα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των σοβαρών διαρθρωτικών προβλημάτων επισημαίνει σε έκθεσή της η Κομισιόν για την οικονομική πολιτική και τα αποτελέσματα του 2004, σημειώνει η Καθημερινή.

Αγρότες: Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους και ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τονίζουν Τα Νέα.

Σε οριακό σημείο δείχνουν ότι βρίσκονται πλέον οι σχέσεις των αγροτών με την κυβέρνηση, η οποία όμως συνεχίζει το διάλογο, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Η Καθημερινή σημειώνει πως η κυβέρνηση επιδοτεί πλήρως μόνο τη νόμιμη παραγωγή μετά τη διαπίστωση 17.500 υπερβάσεων, ενώ συμπληρώνει πως οι αγρότες διαφωνούν και ζητούν συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή.

Σοφοκλέους: Ανοδικός πυρετός ”φουντώνει” τη Σοφοκλέους σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης βλέπει τις 3.000 μονάδες, ενώ συμπληρώνει πως υπερτιμημένα είναι τα βαριά χαρτιά και υποτιμημένοι οι μικρομεσαίοι τίτλοι.

Αδειοδότηση Επιχειρήσεων: Απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση του χρόνου αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων επιδιώκεται με το νομοσχέδιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μετά την έγκρισή του από την κυβερνητική επιτροπή, το οποίο έχει ήδη αξιολογηθεί από τον ΣΕΒ, αναφέρει η Εξπρές.

Νέο αναπτυξιακό περιβάλλον για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την ενίσχυση της παραγωγικότητας δημιουργείται με το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων στη χώρα, σημειώνει το Κέρδος.

Σειρά θεσμικών παρεμβάσεων, ώστε να απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην έκδοση αδειών και στην ίδρυση επιχειρήσεων εγκαινίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τις πρώτες αποφάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως πρόκειται για νομοσχέδιο σχετικό με τις αδειοδοτήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, με το οποίο περιορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο χρόνος έγκρισης για την εγκατάσταση και λειτουργία νέων βιομηχανιών στη χώρα.

ΚΠΣ: Σε αγώνα δρόμου για το πρόβλημα στα μεγάλα έργα και τις διαπραγματεύσεις του Δ΄ ΚΠΣ βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η οποία αναφέρει πως τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Φώλιας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να διευθετήσει το θέμα των δαπανών όπου υπάρχει πρόβλημα και να γνωστοποιήσει τις θέσεις της χώρας για την 4η προγραμματική περίοδο.

Σούπερ Μάρκετ: Με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ολοκληρώθηκε χθες η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υπόθεση των σούπερ μάρκετ που κατηγορούνται για εναρμονισμένη πρακτική και σύμπραξη, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως σύμφωνα με το τυπικό της διαδικασίας σε μια εβδομάδα από τώρα οι νομικοί εκπρόσωποι θα καταθέσουν υπόμνημα με τις θέσεις των εγκαλουμένων και το αποδεικτικό υλικό.

Τράπεζες: Κλειστές θα είναι κάθε Δευτέρα οι τράπεζες λόγω απεργίας σημειώνει Το Βήμα, συμπληρώνοντας πως οι τραπεζοϋπάλληλοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για κωλυσιεργία στο πρόβλημα των Ταμείων τους.

ΟΤΕ: Σε πλήρη αδυναμία να καταβληθούν στους προμηθευτές του ΟΤΕ, Intracom και Siemens, οι υπερτιμολογημένες αμοιβές για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης οδηγείται η διοίκηση του Οργανισμού, ενώ η υπόθεση συγκεντρώνει και εισαγγελικό ενδιαφέρον, καθώς η ”καρατόμηση” στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης προκαλεί αναταραχή που συνεχίζεται, επισημαίνει η Καθημερινή.

Τράπεζα Πειραιώς: Στην εξαγορά της βουλγαρικής Eurobank από την Τράπεζα Πειραιώς αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης.

Βιοχάλκο: Σε ανοδική τροχιά θα κινηθούν τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Βιοχάλκο για το σύνολο του 2004, αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία εκτιμάται ότι τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη θα ξεπεράσουν το +20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Μυτιληναίος: Το Αλουμίνιον τριπλασιάζει τον τζίρο της Μυτιληναίος αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο κύκλος εργασιών αναμένεται να φτάσει στα 844,7 εκατ. ευρώ.

Δυναμική Ζωή: Δυο τράπεζες σκέφτονται να υιοθετήσουν τη Δυναμική Ζωή ώστε να περιορίσουν τις ζημίες που θα υποστούν αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

NovaBank: Μεγάλη ξένη επένδυση στην Ελλάδα προκαλεί ο νόμος για τον Βασικό Μέτοχο σημειώνει η Καθημερινή, αναφερόμενη στην πώληση του 50% της NovaBank στη Millennium BCP.

Αποχώρησε από τη NovaBank ο Δ. Κοντομηνάς σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, ενώ προσθέτει πως πούλησε το 50% στην BCP έναντι 330 εκατ. ευρώ.

Στη Millennium Banco Commercial Portuges μεταβίβασε το ποσοστό που κατείχε στη NovaΒank ο Δ. Κοντομηνάς αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η ανακοίνωση της διοίκησης της τράπεζας αποδίδει την εν λόγω κίνηση στον ”Βασικό Μέτοχο”.

Το Κέρδος συμπληρώνει πως με την εν λόγω κίνηση οι Πορτογάλοι αποκτούν το 100% των μετοχών της NovaBank, η οποία ήδη διαθέτει δίκτυο 109 καταστημάτων στην ελληνική αγορά.

MLS Πληροφορική: Επέκταση στην Ευρώπη ετοιμάζει η MLS Πληροφορική σύμφωνα με το Κέρδος, που σημειώνει πως η εταιρία είναι έτοιμη για την επέκτασή της στις αγορές της Ευρώπης μετά και τη συνεργασία της με τη Philips Speech Processing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v