Νέα υψηλά εν μέσω... διχογνωμιών

Σε νέα υψηλά με σχετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση σε θέση υπεραπόδοσης κινήθηκε η Σοφοκλέους, παρά το αρνητικό κλίμα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές. Διχασμένοι οι επαγγελματίες του χώρου για τις προοπτικές της αγοράς. Η τεχνική εικόνα. Οι πρωταγωνιστές. Οι εκπλήξεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Ανοδική συνεδρίαση με σχετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών και κόντρα στην αρνητική εικόνα που παρουσίασαν οι μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές για όσο τουλάχιστον συνεδρίαζε η Σοφοκλέους.

Οι γνώμες των επαγγελματιών του χώρου διίστανται, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι οι περισσότεροι Δεικτοβαρείς τίτλοι έχουν εισέλθει σε υπεραγορασμένη περιοχή και σταδικά χάνουν την δυναμική τους, ενώ άλλοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανοδικό momentum και ότι το Χ.Α. μπορεί να κινηθεί ψηλότερα, με την Αγορά προς το παρόν να επιβεβαιώνει τους δεύτερους (!).

Τεχνικά η εικόνα δείχνει τουλάχιστον ικανοποιητική, καθώς όχι μόνο διασπάστηκε ανοδικά η αντίσταση των 2905 μονάδων, αλλά ο Δείκτης έκλεισε πάνω από τις 2910 μονάδες (2912,7 με κέρδη 0,29%) που θεωρούσαν ότι θετικότερο για σήμερα οι τεχνικοί αναλυτές (!).

Από τους Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους σχεδόν εντυπωσιακή η Eurobank, ενώ από τους άλλους τίτλους του FTSE σημαντικά κέρδη για Γερμανό (”χρωστούσε” ανοδική κίνηση), Βιοχάλκο, Ελ. Πετρέλαια, ΗΥΑΤΤ, Motor oil και θετικό πρόσημο για Folli Follie (ίσως να έπεται του Γερμανού), Τιτάνα, Εμπορική, Εθνική.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για ΟΤΕ, ΚΑΕ, Coca-Cola και αρνητική μεταβολή για Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Cosmote.

Στο τέλος κρίθηκε η αναλογία ανοδικών (146) – πτωτικών (137) υπέρ των πρώτων και για 13 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 5-18,8%.

Από τα επιμέρους, σε παράλληλη ανοδική κίνηση Μυτιληναίος και Μέτκα, με ανοδικές διαθέσεις από την αρχή της συνεδρίασης η ΕΘΝΕΧ (και λόγω θετικών αποτελεσμάτων), ξεκίνησε δυνατά εν μέσω φημολογιών και διακράτησε τα περισσότερα ημερήσια κέρδη ο ΔΟΛ, κινητικότητα εν αναμονή εξελίξεων στον όμιλο της Ελ. Τεχνοδομικής, συνεχίζουν ψηλότερα Ερμής, Λύκος και Ρόκας.

Θετική έκπληξη από την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, σε ανοδική αντίδραση αγνώστου διαρκείας ο Μπαλλής, οι ”διορατικοί” χτίζουν σταδιακά θέσεις στο Αλουμίνιο Ελλάδος, ίσως είχε ενδιαφέρον το ποια ΑΧΕ βγαίνει αγοραστής στην Sex Form, ενώ πιθανότατα να έλαβε τέλος η παρατεταμένη συσσώρευση στην FHL Mermeren και να ακολουθήσει δυνατή κίνηση (!).

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα των 50.000 τεμαχίων έκαστο της Εθνικής στα 26,46 και 26,58 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 69.500 τεμάχια της Μπάμπης Βωβός στα 11,26 ευρώ και ένα πακέτο 2.125 τεμάχια της Πειραιώς στα 14,90 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v