Νέα άνοδος με μείωση συναλλαγών

Συνεδρίαση περιορισμένων συναλλαγών και ελεγχόμενης προσφοράς είναι η σημερινή, με ιδανικό το ενδεχόμενο ”κλεισίματος” του Γ.Δ. υψηλότερα των 2.905 μονάδων. Επιλεκτικές οι κινήσεις των ισχυρών παιχτών για μετοχές εταιριών από κάθε κατηγορία κεφαλαιοποίησης. ΕΛΤΕΧ, Γερμανός και Motor Oil στην πρώτη τριάδα των αποδόσεων στα blue chips.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση ”αποθέρμανσης” μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχουν βρεθεί ΕΛΤΕΧ - Ακτωρ, λόγω της πρόθεσης Λ. Μπόμπολα.

Εάν μάλιστα για το Γ.Δ. η τιμή ”κλεισίματος” διαμορφωθεί υψηλότερα των 2.905 μονάδων, τότε θα έχουμε ακόμη μία θετική ένδειξη, χρήσιμη για τη συνέχεια.

Ούτως ή άλλως, οι συναλλαγές σήμερα έχουν μειωθεί σημαντικά φτάνοντας στο περίπου μισό του μέσου όρου των προηγούμενων ημερών.

Είναι ενθαρρυντικό πως καταγράφεται θετική τιμή για τη Eurobank, ενισχύονται οι τιμές των Cosmote, Hyatt, Γερμανού, Motor Oil και Τιτάν, ενώ από τεχνικής πλευράς ”πονηρή” θεωρείται η συμπεριφορά της Βιοχάλκο στα 6,66-6,76 ευρώ.

Η συγκεκριμένη μετοχή εμφανίζει υποαπόδοση σε σχέση με άλλες του FTSE-20, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στη συνέχεια.

Το επιλεκτικό ενδιαφέρον στα μεσαία συνεχίζεται με αύξηση συναλλαγών στις Attica Group, Στρίντζη και λιγότερο στις Μινωικές Γραμμές, στις θυγατρικές του ομίλου Εθνικής (κυρίως ΕΘΝΕΧ και Εθνική Ακινήτων και δευτερευόντως Ηρακλή), τις μικρότερες τράπεζες, σταθερά σε Μέτκα και Μυτιληναίο, σε Ακτωρ, Αβαξ και Notos, Alumil, ενώ για την εμπορευσιμότητα της μετοχής υψηλές θεωρούνται οι συναλλαγές των περίπου 100.000 τεμαχίων (σε εύρος τιμών 5,74-5,98 ευρώ) στη μετοχή της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v