Ο Τύπος της Τρίτης

Στο θέμα του Εργασιακού και του Ασφαλιστικού, στον νέο πτωχευτικό κώδικα που θα καταρτίσει η κυβέρνηση, στις ελληνικές εξαγωγές, στην αγορά των ακινήτων, αλλά και στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με τον πρόεδρο της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στο θέμα του Εργασιακού και του Ασφαλιστικού, στον νέο πτωχευτικό κώδικα που θα καταρτίσει η κυβέρνηση, στις ελληνικές εξαγωγές, στην αγορά των ακινήτων, αλλά και στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με τον πρόεδρο της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Αλογοσκούφης: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει έκτακτα μέτρα και να διαταράξει το οικονομικό κλίμα τόνισε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, υπογραμμίζοντας ότι θα εμμείνει στην πολιτική της ήπιας προσαρμογής, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΚΠΣ: Ο κίνδυνος να χαθούν 530 εκατ. ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ είναι άμεσος λόγω παρατυπιών στα έργα τονίζει η Ημερησία.

Ασφαλιστικό-Εργασιακό: Στροφή 180 μοιρών στην έως τώρα στάση της κυβέρνησης σηματοδοτεί η δήλωση του υπουργού Οικονομίας ότι προτίθεται να ανοίξει το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό, σημειώνει η Ημερησία.

Ενώ πυκνώνουν οι επαφές κυβερνητικών παραγόντων με τραπεζίτες για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζοϋπαλλήλων. ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας χθες στους ξένους ανταποκριτές, έκλεισε το μάτι στις Βρυξέλλες, που επιμένουν στη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές, αναφέρει Το Βήμα.

Η κυβέρνηση παγώνει ουσιαστικά μισθούς και συντάξεις, σχεδιάζοντας λιτότητα-σοκ τονίζουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως παράλληλα η κυβέρνηση ετοιμάζει διπλή βόμβα με το άνοιγμα του Ασφαλιστικού και του Εργασιακού.

Επενδύσεις: Hedge Fund 2,5 δισ. δολ. έρχεται στην Ελλάδα, το οποίο επιλέγει για έδρα του τη Θεσσαλονίκη, αναφέρει η Ημερησία.

Εξαγωγές: Τα εξαγωγικά ”ατού” της ελληνικής παραγωγής αποδεικνύονται η ένδυση-γουναρικά, τα βασικά μέταλλα, οι χημικές ουσίες και τα προϊόντα τους, η κλωστοϋφαντουργία και τα τρόφιμα και τα ποτά, καθώς παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο βαθμό εξωστρέφειας και επομένως σε αυτούς τους κλάδους θα πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια προώθησης των εξαγωγών της χώρας μας, επισημαίνει το Κέρδος.

Κώδικας Πτωχεύσεων: Νέο πτωχευτικό κώδικα θα καταρτίσει σύντομα η κυβέρνηση, ο οποίος θα αναμορφώνει και θα εκσυγχρονίζει πλήρως τον ισχύοντα, με στόχο να υπάρξουν γενικότερα θετικότερες συνέπειες στην εθνική οικονομία, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Μια δεύτερη ευκαιρία θα δίδεται στους επιχειρηματίες, βιοτέχνες, καταστηματάρχες, εμπόρους και άλλους επιτηδευματίες για να μην πτωχεύουν λόγω οικονομικών αδυναμιών και προβλημάτων, σύμφωνα με την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα που άρχισαν τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, επισημαίνει Το Βήμα.

Ακίνητα: Σε στενωπό βρίσκεται η αγορά ακινήτων σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως οι προβλέψεις των ειδικών για την κτηματαγορά είναι δυσοίωνες, καθώς το 54% εκτιμά αφενός ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει ύστερα από έξι μήνες και αφετέρου δεν θα πέσουν οι τιμές φέτος.

Εξάλλου, και το Κέρδος αναφέρει πως υπάρχει απαισιοδοξία για την πορεία της αγοράς των ακινήτων το 2005.

Πετρέλαιο: Με τα 50 δολάρια ”φλερτάρει” το πετρέλαιο επισημαίνει Το Βήμα.

Οικοδομή: Την άνοιξη θα κατατεθούν στη Βουλή δύο νομοσχέδια που αφορούν στην αλλαγή του τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών και στην επιτάχυνση των εντάξεων περιοχών στο σχέδιο πόλης, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Αύξηση 30%-35% στα κέρδη θα εμφανίσουν οι τράπεζες το 2004, εκτιμά το Κέρδος.

Eurobank: Για αύξηση 32,5% στα κέρδη έτους της Eurobank κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παράλληλα αναφέρει πως υπάρχουν σχέδια της τράπεζας για εξαγορά στη Σερβία.

Alpha Bank: Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια προσπαθεί να πετύχει η Alpha Bank αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει παράλληλα πως η τράπεζα επιχειρεί από τη μία να λύσει το ασφαλιστικό της πρόβλημα και από την άλλη να αποκτήσει την Εμπορική Τράπεζα, την οποία ορέγεται εδώ και καιρό.

ΟΤΕ: Η ηθική ανταμοιβή όσων επί χρόνια υποστήριζαν τα συμφέροντα του ΟΤΕ ως επιχείρησης, του Δημοσίου ως μεγαλομετόχου της, αλλά και των ιδιωτών επενδυτών, χθες, έλαβε σάρκα και οστά, σημειώνει η Καθημερινή, που αναφέρει πως η ”νέα διακυβέρνηση” του ΟΤΕ ”αντάμειψε” στελέχη του Οργανισμού με αποπομπές υπό την επίκληση ”σοβαρών λόγων”, καθώς προχώρησε στην αντικατάσταση του διευθυντή Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης κ. Νικήτα Μπαριτάκη.

Πήγασος: Τη διεξαγωγή ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε χειραγώγηση της μετοχής της Πήγασος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των επιχειρηματιών κ. Γιώργου Μπόμπολα και Θ. Αγγελόπουλου για τη μεταβίβασή της ζητεί ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδης Έβερτ, σημειώνει η Καθημερινή.

ΑΕΓΕΚ: Τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου συζητά η ΑΕΓΕΚ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που εκτιμά πως το δάνειο αναμένεται να ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v