ΑΧΕ: Ασφαλιστικό-αναδιάρθρωση ΟΤΕ σημεία αναφοράς

Θετική παραμένει η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, που επισημαίνουν πως οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την αγορά, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν σταδιακά και τα αποτελέσματα έτους.

ΑΧΕ: Ασφαλιστικό-αναδιάρθρωση ΟΤΕ σημεία αναφοράς
Τι εκτιμάται για σήμερα: Καταλύτες για την ελληνική αγορά είναι, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και οποιεσδήποτε εξελίξεις γύρω από την αναδιάρθρωση του ΟΤΕ.

Η Proton Securities εκτιμά πως η ψυχολογία στην αγορά παραμένει θετική, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επεκτείνεται και σε τίτλους της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί σταδιακά στα αποτελέσματα έτους, με την Coca – Cola Τρία Έψιλον να ανοίγει τον χορό μεταξύ των εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 15 Φεβρουαρίου.

Θετικό παραμένει το κλίμα στην εγχώρια αγορά εκτιμά από την πλευρά της η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει πως δεν αναμένει σημαντική διαφοροποίηση στην ψυχολογία κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, δεδομένης και της υποστηρικτικής τάσης που εμφανίζουν οι ξένες αγορές.

Επίσης, η Εγνατία Finance αναφέρει πως δεν αποκλείονται περαιτέρω κέρδη για τον Γενικό Δείκτη στην παρούσα φάση, ενώ επισημαίνει πως αναμφισβήτητα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έτους, καθώς και οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό, αλλά και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ θα είναι τα βασικότερα σημεία αναφοράς για τη Σοφοκλέους τις ερχόμενες εβδομάδες.

Τι έγινε χθες: Σημαντική άνοδο με αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον σημείωσε η ελληνική αγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αναφέρει η Marfin Analysis.

O FTSE-20 έκλεισε με άνοδο 0,79% φτάνοντας σε νέο υψηλό των τελευταίων 3,5 ετών, ενώ η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι µετοχές των EFG Eurobank (+2,32%), ∆ΕΗ (+3,39%) και CosmOTE (+1,93%) σηµείωσαν τις καλύτερες αποδόσεις, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να είναι έκδηλο και για τη µετοχή της Folli Follie (+2,46%).

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο FTSE 40 έκλεισε µε άνοδο 0,57%, οδηγούµενος κατά κύριο λόγο από τις µετοχές των Αττικών Συµµετοχών (+3,68%), της Τεχνικής Ολυµπιακής (+1,34%) και των ΕΧΑΕ (+1,00%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v