Προϋποθέσεις ανόδου

Με την Εθνική ως την πλέον αγαπημένη μετοχή των Ευρωπαίων αναλυτών, αρκετούς τίτλους του FTSE-20 να μην έχουν ακολουθήσει σε απόδοση και τους κλάδους ακτοπλοΐας και κατασκευών να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξεκινά χρηματιστηριακά η εβδομάδα. Θετικό το κλίμα σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών, με ώθηση και από το εξωτερικό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τράπεζες και τηλεπικοινωνίες εκτιμούν οι επαγγελματίες της αγοράς ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis και τη Σίγμα Securities στην αγορά διατηρείται η δυναμική, ενώ η Εγνατία Fianance αναφέρεται σε τάσεις συσσώρευσης.

Στο... φαινόμενο της συσσώρευσης και τις ερμηνείες αναφέρεται στο πρωινό του σχόλιο ο Θανάσης Μαυρίδης.

Σύμφωνα με την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, το ενδιαφέρον θα μπορούσε να παραμείνει επικεντρωμένο σε μετοχές του FTSE-20 και τραπεζικούς τίτλους που δεν έχουν ακολουθήσει απόδοση (ενδεικτική η περίπτωση της Τραπέζης Κύπρου), αλλά και των ΟΤΕ-Cosmote, καθώς και ορισμένων τίτλων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Αυτό το ενδεχόμενο προϊδεάζει για πιθανή διακύμανση του Γ.Δ. στο εύρος των 2.945-2.970 μονάδων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τίτλους του MID-40 και δευτερευόντως του SC-80, των οποίων η τιμή είτε διαμορφώνεται πολύ κοντά σε υψηλό σημείο 52 εβδομάδων είτε το έχει υπερβεί.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η διακύμανση της μετοχής της Εθνικής (βλ. σχετικό θέμα), καθώς ο όμιλος ανακηρύχθηκε από την Κοινότητα των Διεθνών Αναλυτών ως η πλέον ”αγαπημένη μετοχή”, σύμφωνα με έκθεση της Citigroup.

Για διαφορετικούς λόγους, ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλες ανεξαιρέτως οι μετοχές του ακτοπλοϊκού κλάδου, ενώ ειδικά για σήμερα θεωρείται κρίσιμη η συνεδρίαση και για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρά σύμφωνα με το νέο πλαίσιο στην πρώτη προκήρυξη-δημοπράτηση σημαντικών έργων, κυρίως της Εγνατίας, από την έκβαση της οποίας εξαρτάται όχι μόνο η τύχη του νέου τρόπου δημοπράτησης δημόσιων έργων, αλλά και ενδεχομένως η... δυναμική του ίδιου του ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v