Ο Τύπος της Δευτέρας

Στις πιέσεις της Ε.Ε. για τη μείωση των ελλειμμάτων, στις φορολογικές επιβαρύνσεις, στην αγορά των ακινήτων, στο σκηνικό γύρω από τις τράπεζες, αλλά και στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στις πιέσεις της Ε.Ε. για τη μείωση των ελλειμμάτων, στις φορολογικές επιβαρύνσεις, στην αγορά των ακινήτων, στο σκηνικό γύρω από τις τράπεζες, αλλά και στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Οικονομία: Η κατάσταση της οικονομίας έχει επιδεινωθεί τραγικά επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η Ε.Ε. πιέζει για μέτρα μείωσης των ελλειμμάτων.

Φορολογία: Φορολογικό ”καπέλο” θα βάλει η κυβέρνηση στις 800.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, αναφέρει η Ημερησία.

Τουρισμός: Προθεσμία στους ξενοδόχους έως το τέλος του 2005 να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για τη μεταγραφή τους στο νέο σύστημα κατάταξης των ”αστεριών” αναμένεται να δώσει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως αποκαλύπτει μιλώντας στη Ναυτεμπορική ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Λιάσκος.

Τράπεζες: Για διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει πως δεν είναι απίθανη η συγχώνευση μεταξύ των δύο τραπεζών, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως η Alpha Bank εξετάζει την αύξηση κεφαλαίου, εάν δεν εφαρμοστεί η πρόταση Γκαργκάνα.

Η Ημερησία τονίζει πως οι τράπεζες ετοιμάζουν εξαγορές στην Τουρκία, ενώ προσθέτει πως οι πρώτες κινήσεις αναμένονται από Εθνική Τράπεζα και Eurobank.

Ακίνητα: Φόβοι για σοκ στην αγορά ακινήτων υπάρχουν σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως οι ιδιοκτήτες εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Αυτοχρηματοδοτούμενα έργα: Προτάσεις και μηνύματα από ξένους και Ελληνες επενδυτές, καθώς και τράπεζες του εξωτερικού που δείχνουν έντονο το ενδιαφέρον τους για τον τομέα των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων έχουν μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία οι κορυφαίοι Ελληνες τραπεζίτες, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ομόλογα: Ηρεμία στην ελληνική αγορά ομολόγων βλέπει ο κ. Πλάτων Μονοκρούσσος, επικεφαλής ανάλυσης της EFG Eurobank, όπως προκύπτει από δηλώσεις του στη Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις: Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τη συντήρησή τους, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σε συνέντευξή της στη Ναυτεμπορική.

Cosmorom: Ανοικτό είναι σύμφωνα με την Ημερησία το ενδεχόμενο να μην επαναλειτουργήσει η Cosmorom, ενώ παράλληλα αναφέρει πως η πλήρης ιδιωτικοποίηση της RomTelecom αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v