ΑΧΕ: Τράπεζες-τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο

Διατηρείται το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Σοφοκλέους εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, σύμφωνα με τις οποίες στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, ενώ παράλληλα μερίδα αναλυτών εκτιμά πως η αγορά θα ανοίξει σε θετικό έδαφος.

ΑΧΕ: Τράπεζες-τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι μετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών εκτιμά η Marfin Analysis πως θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως το ενδιαφέρον για τις ελληνικές μετοχές θα διατηρηθεί.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για σήμερα η Εγνατία Finance η οποία εκτιμά πως είναι πολύ πιθανό για τη Σοφοκλέους να ανοίξει με θετικό πρόσημο.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως το ισχυρό rebound που εμφάνισε ο Γενικός Δείκτης κατά το δεύτερο μισό της συνεδρίασης αποτελεί απόδειξη ότι η ψυχολογία στο ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει θετική και πως το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης του Δείκτη είναι περιορισμένο.

Η µεσοχρόνια τάση του ∆είκτη παραµένει ανοδική, σύμφωνα με την Omega Bank, η οποία στο εβδομαδιαίο report της συμπληρώνει πως σε βραχυχρόνιο ορίζοντα η τιμή του ενδέχεται να επιχειρήσει τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.980 µονάδων.

Η Omega Bank εκτιμά πως για την τρέχουσα εβδομάδα θα πρέπει να εξετάσουµε τη συµπεριφορά του Γενικού ∆είκτη στην προαναφερθείσα αντίσταση, καθώς ενδεχόµενη διάσπασή της θα αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περαιτέρω πορεία των τιµών, καθώς θα ενισχύσει σηµαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσµων και µεσοπρόθεσµων επενδυτών, ανοίγοντας το δρόµο έως την επόµενη περιοχή αντίστασης-στόχο, στο επίπεδο των 3.050 µονάδων.

Παράλληλα, η Omega Bank συμπληρώνει πως προσοχή θα πρέπει επίσης να δοθεί στις προσυµφωνηµένες συναλλαγές που αποτελούν ένδειξη τοποθέτησης θεσµικών χαρτοφυλακίων.

Επίσης, η Omega Bank αναφέρει πως για την τρέχουσα εβδοµάδα η περιοχή των 2.930 µονάδων έχει το ρόλο της πρώτης στήριξης, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στο επίπεδο των 2.850 µονάδων.

Από την πλευρά της η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η διάσπαση των 3.000 μονάδων αναμένεται να προσδώσει επιτάχυνση στην ανοδική κίνηση, με κυριότερο σημείο αντίστασης και προσοχής τις 3.090 μονάδες.

Η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της αναφέρει επίσης πως η υστέρηση των μικρότερων κεφαλαιοποίησεων, καθώς και η ενίσχυση της δυναμικής της ανοδικής τάσης (momentum) αναμένεται να προσελκύσουν εκ νέου ρευστότητα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα αποτελέσματα του 2005 συνιστούν μονοψήφιους πολλαπλασιαστές κερδών.

Συμπερασματικά, καταλήγει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, ο Ιανουάριος κλείνει με εντυπωσιακά κέρδη για Δείκτη και μετοχές, επιβεβαιώνοντας την άποψή μας για συνέχιση της εικόνας θετικών αποδόσεων σε Δείκτη και σύγκλιση των αποδόσεων με μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, φαινόμενο το οποίο ίσως συνεχιστεί προς όφελος των μεσαίων και μικρομεσαίων χαρτιών κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Τι έγινε την Παρασκευή: Υψηλότερα έκλεισε ο Γενικός Δείκτης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ανατρέποντας την πτωτική εικόνα που καταγράφηκε κατά την αρχή της συνεδρίασης, με τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v