”Πάρτι” στις κατασκευαστικές

Η ελαφρώς ανοδική τάση του FTSE-20 συμβάλλει στην ενεργότερη αντίδραση μετοχών, κυρίως του κατασκευαστικού κλάδου, αλλά και εταιριών όπου εκ των πραγμάτων φαίνεται πως έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις. Είναι θετικό πως χωρίς νέα από τον τραπεζικό κλάδο, η αγορά οδηγείται σε προσέγγιση και υπέρβαση των 3.000 μονάδων.

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα μέχρι στιγμής νεότερα από το μέτωπο των κατασκευαστικών, αλλά και επιμέρους εταιριών δικαιολογούν την επενδυτική ευφορία που σημειώνεται για συγκεκριμένους τίτλους.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τόσο τα νεότερα από το μέτωπο της δημοπράτησης νέων έργων όσο και οι εξελίξεις από το θέμα της ΕΛΤΕΧ δικαιολογούν την κατακόρυφη ενίσχυση ενδιαφέροντος και συναλλαγών.

Ο Γ.Δ. με αιχμή πάντα τον FTSE-20 παραμένει σε υψηλό επίπεδο, λόγω της ανοδικής φοράς μετοχών όπως Εθνική, ΟΤΕ, Cosmote, αλλά και ΕΛΤΕΧ, Alpha.

Το ενδιαφέρον, όμως, επικεντρώνεται κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση και ειδικότερα στο κομμάτι εκείνο των εταιριών όπου έχουν ήδη δρομολογηθεί εξελίξεις.

Είναι προφανές πως η υπεραντίδραση της ΕΛΤΕΧ σχετίζεται τόσο με τις εξελίξεις στον όμιλο όσο και στην ανάλυση νέων έργων.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να προσεχθεί επίσης η συμπεριφορά μετοχών όπως Αβαξ, Μηχανική, Παντεχνική και ενδεχομένως Αθηνά, Θεμελιοδομή.

Ένα άλλο μέτωπο που χρήζει προσοχής είναι αυτό των εταιριών όπου παρασκηνιακά δρομολογούνται εξελίξεις, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Chipita.

Ειδικότερα στην περίπτωση της εισηγμένης, μερίδα χρηματιστών εκτιμά πως η αντίδραση της μετοχής αποδίδεται στο ενδιαφέρον θεσμικών διαχειριστών. Λιγότεροι, όμως, επιμένουν πως για τον όμιλο υπάρχει ενδιαφέρον (έστω και ανεπίσημο) του κολοσσού της Pepsico.

Η ουσία πάντως είναι πως η αγορά χωρίς ειδήσεις από τον κλάδο αιχμής των τραπεζών οδηγείται στην καταγραφή νέας υψηλής τιμής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v