Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφάλειες - κατασκευές στο προσκήνιο

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση παραμένει και σήμερα στραμμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, με τους κλάδους των ασφαλειών και των κατασκευών να διατηρούν τα ηνία. Καταγράφεται αύξηση συναλλαγών και αποδόσεων για αρκετές μετοχές του ”μεσαίου χώρου”, ενώ δεν λείπει η αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών του FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με το δείκτη MID-40 στις 2.280,15 μονάδες (0,55%) και σημαντική αύξηση της συναλλακτικότητας σε τεμάχια ξεκινά η συνεδρίαση.

Από τις μετοχές του MID-40 για 27 η τιμή διαμορφώνεται θετικά, ενώ μόλις για 2 χαμηλότερα.

Την ίδια στιγμή, από τις 50 μετοχές του Αμοιβαίου της Eurobank για 23 το πρόσημο είναι θετικό (στις 11:30) και για 16 αρνητικό.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές εμφανίζουν οι μετοχές των Chipita, Άβαξ, Άκτωρ, Εθνική Ακινήτων, ΔΟΛ, Εθνική Ασφαλιστική, Ελβάλ, Επιχειρήσεις Αττικής, Μυτιληναίος, Τεχνική Ολυμπιακή, αλλά και από τον SC-80 οι μετοχές των Elmec Sport, Auto Hellas, Φουρλής, Frigoglass, Λύκος, Ατέρμων, Σαράντης, Στρίτζης, Ιντρακάτ, Γιαννούσης, Τεγόπουλος και Χατζηιωάννου.

Αφήνουμε τελευταία την υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς για διάφορους λόγους βραχυπρόθεσμα το ενδιαφέρον πέφτει στη μεσαία.

Παρ’ όλα αυτά, η συνδρομή του FTSE-20 στη διαμόρφωση ενός σταθερού κλίματος είναι καθοριστικής σημασίας.

Γι’ αυτό αναφέρεται πως η μετοχή της Εθνικής κινήθηκε προς τα 23,14 ευρώ, ισορροπεί οριακά στα 23, ενώ σε Eurobank και Alpha καταγράφεται αύξηση συναλλαγών, ειδικότερα στην περίπτωση της πρώτης, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 22,10 ευρώ και 24 ευρώ, αντίστοιχα.

Η μετοχή της Motor Oil κυμαίνεται στα 10,04 (φτάνοντας ακριβώς το σύνολο του προμερίσματος των 0,20 ευρώ), για να ισορροπήσει στη συνέχεια προς τα 10,08-10,10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v