Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητεί τις νέες ισορροπίες η αγορά

Σταθεροποιούνται προσφορά – ζήτηση, μειώνονται οι συναλλαγές και ισορροπούν δείκτες και μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, κοντά στην υψηλή τιμή τριετίας. Ενδιαφέρουσα η επιμέρους αντίδραση μετοχών εταιριών από τους MID-40 και SC-80.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται η συσσώρευση δυνάμεων στον τραπεζικό κλάδο, καθώς μετά την CSFB αναμένεται η τοποθέτηση και άλλων ξένων οίκων.

Μέχρι νεωτέρας, παρατηρείται ενίσχυση των συναλλαγών από τα 12,32 ευρώ στη μετοχή του ΟΤΕ προς τα 12,52 ευρώ, από τα 20,44 της ΔΕΗ προς τα 20,80, αλλά και των Hyatt (και λόγω διανομής προμερίσματος), Coca Cola, Βιοχάλκο, Intracom, KAE και Εμπορικής.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, 11 μετοχών η τιμή εμφανίζεται με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό.

Αναλογία, που παραμένει και στον ΜΚ40 (17/15) και εν μέρει στον SC-80 (28/32).

Από την τελευταία κατηγορία ξεχωρίζουν η αντίδραση της Elmec Sport από τη χαμηλή τιμή του 1,78 ευρώ, της Φουρλής από τα 4,74 ευρώ, Λύκος από τα 2,89 ευρώ, Jumbo από τα 5,24 ευρώ, ΑΕΓΕΚ από τα 0,68 ευρώ, Σαράντης από τα 4,46 ευρώ, με αύξηση συναλλαγών και προσυμφωνημένων πράξεων, Intracom Κατασκευές, Λάμψα (με αύξηση συναλλαγών και προσυμφωνημένες πράξεις), Ρόκας, Τεγόπουλος και Φοίνιξ προς τα 2,46 ευρώ.

Η μέχρι σταθεροποιητική εικόνα της αγοράς και η αναλογία ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 1,3 ενισχύει τη λογική της συσσώρευσης σε επίπεδο κοντά στην υψηλή τιμή 3ετίας.

Είναι προφανές πως το ζητούμενο για τους ισχυρούς παίχτες είναι η επανασυγκέντρωση δυνάμεων, η μερική αναδιάταξη θέσεων του χαρτοφυλακίου τους και αν το επιτρέψει η συγκυρία, η προσπάθεια καταγραφής μίας ακόμη υψηλής τιμής έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v