Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχυρώνουν ρευστότητα

Στην προεξοφλημένη από την πλειονότητα των χρηματιστών κατοχύρωση ρευστότητας – κερδών οδηγείται η αγορά. Παραμένει ζητούμενο η συντήρηση του Γ.Δ. υψηλότερα των 2.650 μονάδων, τη στιγμή που οι επαγγελματίες του κλάδου θέτουν υψηλότερα τον πήχη για αρκετές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ”γύρισμα” μικρής έκτασης οδηγείται η αγορά, μετά την εναλλαγή πακέτων, τη διάθεση των συμμετοχών της ΕΧΑΕ σε Εθνική και Alpha και τη δικαιολογημένη κατοχύρωση κερδών από το ενδοσυνεδριακά υψηλό σημείο των 2.680,96 μονάδων.

Με την προϋπόθεση πως η διόρθωση δεν θα οδηγήσει το Γ.Δ. χαμηλότερα των 2.650 μονάδων, η προσφορά που εκδηλώνεται, κυρίως σε Alpha (από τα 23,94 ευρώ) και Εθνική (από τα 23,56 ευρώ), θεωρείται πως απορροφάται χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα, ενισχύεται η θέση των ΕΧΑΕ, καθώς οι χρηματιστές πιθανολογούν την οριστικοποίηση επιστροφής κεφαλαίου (δες σχετικό θέμα με Π&Κ).

Διαπιστώνεται, με ενδεικτική την περίπτωση του ΟΤΕ, πως η προσφορά στις εκάστοτε διορθώσεις, είναι μετά βίας στο ήμισυ της ζήτησης, της αμέσως προηγούμενης συνεδρίασης.

Αυτό, εξηγεί τη διαδικασία – μέθοδο της επανατροφοδότησης της ανοδικής σπείρας.

Στην αγορά κατά την εκτίμηση των χρηματιστών (δες σχετικό θέμα) δικαιολογείται η διαδικασία αποκόμισης κερδών και μάλιστα σε μια συνεδρίαση, όπου έπρεπε να ”περάσουν” τα πακέτα που κατείχαν τα ΕΧΑΕ σε Εθνική, Alpha.

Οι χρηματιστές συνεχίζουν να θέτουν υψηλότερα τον πήχη, είτε αφορά στην περίπτωση του ΟΤΕ (δες σχετικό θέμα με Citigroup, Lehman Brothers, UBS, Π&Κ) είτε στην Intralot (ανάλυση Εγνατίας), Folli Follie (ανάλυση EFG Eurocorp) και αρκετών ακόμη περιπτώσεων.

Γα τη συνέχεια, ζητείται η μείωση των συναλλαγών – προσφοράς στο ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης προς τις 2.650 μονάδες και η διαμόρφωση ενδείξεων αντίδρασης για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v